Tecken och symtom på en felaktig luftmassemätare

Mass Air Flow Sensor är en anordning som används på många injicerade motorer bränsle bil för att mäta luftens densitet volym in i intaget systemet. Detta i kombination med andra sensorer, är ansluten till fordon dator för att hantera bränsleflödet och motorprestanda baserad på realtids-förhållanden. Om sensorn börjar svika, kommer det att ge dig tips. Enligt Richard Joseph, ASE Certified Master Mechanic, kommer den första synliga tecknet vara "Check Engine" light. En bil med Hicka

gasrespons är en av de första operativa ledtrådar till ett bränslesystem problem. En brist MAF kan orsaka att din motor att tveka när du accelererar snabbt, stall när du använder gas eller hicka när du ändrar gasreglageläget snabbt.
Idle Thoughts

Ett annat tecken på att din MAF är fel är att din motor kommer att köras ojämn på tomgång eller uppsving. Skillnaden är en ojämn tomgång orsakar vibrationer när du sitter stilla och en våg kommer att orsaka motorvarvtal ändra märkbart utan tågförarinmatning.
Övriga frågor

En dålig MAF kan också anges av dålig start förmåga eller överdriven bränsleanvändning som kommer att resultera i svart rök avges från avgasröret vid acceleration. Ytterligare en indikator som är svår att observera är en alltför mager blandning som faktiskt kommer att orsaka en liten ökning i körsträcka men kan vara mycket skadligt för motorn, eftersom det ökar temperaturen inuti cylindern och kan leda till förtändning eller gnista knock.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125306.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.