Hur man byter en taklampa

Du kanske inte ägna stor uppmärksamhet åt den inre takbelysning på din bil på en genomsnittlig natt. Men när det överliggande glödlampa brinner ut, plötsligt kommer du att inse hur viktigt det är. Det är enkelt att byta ut en takbelysning. Enligt Popular Mechanics Magazine, kräver ersättning vanligtvis inga verktyg alls. Men, kanske du upptäcker att det här jobbet går lättare med en pry verktyg såsom en liten platt skruvmejsel eller ens ett kreditkort. Var försiktig - du vill inte oavsiktligt knäcka plast linsskyddet. Saker du behöver
kryssmejsel
platt skruvmejsel
Byte takbelysning
Visa fler instruktioner
1

Inspektera kupolhöljet ljus lins för skruvar. Om du inte ser några skruvar, gå direkt till steg 2. Om du hittar skruvarna, vrid dem moturs med en liten Phillips-head eller platt skruvmejsel (beroende på skruvtyper) för att ta bort dem. Linsskyddet bör falla löst, om inte, ta tag i luckan med handen och rycka det att avsätta den. Gå sedan till steg 3.
2

Inspektera linsskyddet för en slitsad område längs gränsen där du kan sätta in en liten platt skruvmejsel. Om du inte ser en, sätt in skruvmejseln i kanten av plastkåpan, på sidan längst bort från on /off knapp. Bänd försiktigt upp på omslaget till unsnap det. Alternativt kan du använda ett kreditkort som ett nyfikna verktyg.
3

Ställ linsskyddet åt sidan på en säker plats.
4

Fatta takbelysning glödlampan med fingrarna på ena handen och vrid glödlampan moturs för att ta bort det.
5

Sätt i den nya glödlampan takbelysning och vrid den medurs för hand tills den sitter.
6

Pop linsskyddet på plats genom att trycka på den med handen. Sätt i och dra alla skruvarna, om tillämpligt, genom att vrida dem medurs med skruvmejseln.
7

Slå på kupolen ljus på strömbrytaren för att testa funktionen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125283.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.