Motorns kylvätsketemperatur Egenskaper

Även vatten kan vara det bästa kylvätska, är det inte lämpligt för denna användning i motorer eftersom det avdunstar alltför snabbt, ökar korrosion av metalldelar och fryser mycket snabbt under kallt väder. Således har motorkylmedel utvecklats kemiskt för att utföra sina uppgifter på mycket högre och lägre temperaturer än vatten. Vad är Motorkylvätska?

Motorns kylvätska är en konstgjord, kemiskt fordonsindustrin vätska för att hålla sin integritet vid höga och temperaturer under nollpunkten. Kylvätska har även tillsatser blandas in för att förhindra det från att orsaka rost och korrosion på metalldelar motor. Nyckeln frysskyddsmedel ingrediens är etylenglykol eller liknande glykol som förblir flytande när temperaturen sjunker under 32 grader Fahrenheit.
Heat

Motorkylmedlets också är utformad för att dra bort värme från en motor för att förhindra den från att överhettas. Som nämnts tidigare, rent vatten är det mest gynnsamt för vätskor att utföra denna funktion, men det förångas alltför lätt vid kokpunkten på 180 grader Fahrenheit. De flesta motorer arbetar vid varmare temperaturer. Den bästa blandningen för värme situation är 70 procent kylvätska och 30 procent destillerat vatten.
Kall

punkt där kylvätskan fryser beror på hur det är blandas med destillerat vatten. Tydligt är målet att ha kylmediet stannar vätskan när temperaturen sjunker under fryspunkten. En 50 procent coolant/50 procent destillerat vatten mix kommer att hålla ett fordon kör även vid 32 minusgrader Fahrenheit, men att komma nära denna nivå är förmodligen driver produkten i de flesta fall. Som sagt, en 60 procent kylmedel mix kan lägga lite mer frysskydd, men något mer och den omvända effekten händer. Till exempel kommer ren kylvätska frysa på drygt negativa 20 grader.
Varningar

När du lägger kylvätska eller byta ut, inte blanda märken. De kan ha olika tillsatser som inte blanda väl med varandra. Gör det fel, och du kan hitta din kylvätska klampa upp och täpper linjerna motorns vattenpump i din vehicle.Remember: Kylvätska är utformad för att vara blandade. Såsom noterats tidigare innehåller en blandning av 70 procent kylvätska och 30 procent vatten bästa resultat på värme. Kylvätska ensam inte ger dig en optimal fryspunkt för låga temperaturer, och det förlorar förmågan att överföra värme vid höga temps.
Underhåll

Motorkylmedlets, liksom andra motor vätskor, bör kontrolleras och bytas regelbundet. Detta är en aspekt av bil underhåll som de flesta mekaniker automatiskt utföra, men kolla med dem för att se till att de regelbundet ska inspektera ditt kylvätska. Nivån i din bil ska alltid vara "kall full" i kylvätskebehållaren. Om lägre, läs instruktionerna på baksidan av din kylvätska produktens behållare och övre reservoaren av som specificeras.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125266.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.