Hur du ändrar en Serpentine Belt på en Jeep Liberty

Du bör rutinmässigt inspektera Serpentine belt på din Jeep Liberty för slitage och skador. Byta det är mycket lätt, och du bör överväga det en normal del av din underhållsprogram. Om remmen börjar slira eller göra buller, inspektera den direkt efter tecken på glasrutor, röta eller andra skador. Misslyckandet av serpentin bälte kan leda till överhettning av motorn när vattenpumpen slutar snurra. Tillsammans med vattenpumpen, skulle generatorn ger inte ström till motorn elsystemet och batteriet tömmas tills den är död. Saker du behöver
Wrench in
1/2-tums enhet socket set med spärr
Ny serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera diagrammet på kylaren stöd som visar banan för bältet. Om du installerar bältet felaktigt, kommer bandet att köra tillbehören i omvänd. Detta kommer att skada eller förstöra tillbehören.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel, för att undvika att oavsiktligt starta motorn.
3

Leta remspännaren på framsidan av motorn. Det är nära toppen mitten av motorn och ser ut som de flesta andra remskivor, förutom den är monterad på en fjäderbelastad arm.
4

släppa spänningen på remmen genom att vrida spännaren medurs , med hjälp av en hylsa och stor spärrnyckel på bulten i mitten av remskivan. Fortsätt att rotera armen tills den träffar stoppen.
5

Ta bort den gamla remmen och kassera den. Montera den nya remmen, är mycket noga med att dra dem över remskivorna och följa den väg som visas på kylaren stöd.
6

Lossa remspännaren långsamt för att ta upp den slappa, och dra åt bältet. Låt inte det snäpper tillbaka, det kan skada remskiva, spänningen våren och bandet
7

tillbaka negativa batterikabeln på batteriet och dra åt med en skiftnyckel.. Dra inte åt bulten, det behöver bara vara tajt nog att det inte kommer att flytta
8

Start och provköras motorn.. Kontrollera att remmen är korrekt inställd och kör sant över alla remskivor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125223.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.