Hur man byter en Wrangler Karta Sensor

Byte av MAP (Manifold Absolute Pressure) sensor på din Jeep Wrangler är mycket enkelt. Sensorn är placerad på grenröret eller luft box, beroende på vilken motor som sitter i din Jeep. Du kan märka symtom som en rik blandning och rökiga avgaser utgång, och Jeep kan vara ur funktion och går ojämnt. Lita inte på symptomen ensam att diagnostisera en felaktig MAP sensor. Du kan sluta med din lokala Biltema och de kommer oftast söka igenom datorn gratis. Saker du behöver
Sensor-safe Cleaner Review Torx-skruvmejsel satt
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera MAP-sensorn på baksidan av insugningsröret nära luftintag rutan. Du kommer att se två TORX-skruvar och en elektrisk kontakt på MAP-sensorn.
2

Rengör området runt MAP-sensor med en sensor-säker rengöringsmedel. Det finns flera sprut-typ städare tillgängliga från din lokala Biltema.
3

Koppla den elektriska kontakten genom att trycka på fliken på kontakten och dra den rakt ut från sensorn. Var försiktig så att du inte bryter fliken på kontakten eller det kommer inte ansluta ordentligt när ominstalleras.
4

Skruva loss de två skruvarna i MAP-sensorn med en torx-skruvmejsel och ställ dem åt sidan . Du kommer att återanvända dem när du monterar den nya sensorn.
5

Ta bort sensorn från grenröret genom att dra det rakt ut från grenröret. Det finns en gummi O-ring på givaren som gör det möjligt att täta i grenröret, var noga med att kontrollera att det kom ut med sensorn
6

Installera den nya MAP-sensorn genom att trycka in kontakten i. grenröret tills den ligger an mot monteringen fliken där skruvarna tråden i. Du kan behöva vrida den fram och tillbaka för att dra den i.
7

Sätt i de två skruvarna genom MAP-sensorn kroppen och in i förgreningsröret. Dra åt skruvarna med en torx-skruvmejsel, försiktigt så att inte knäcka plast av sensorn.
8

Anslut den elektriska kontakten till MAP-sensorn så att den klickar på plats. Du ska nu starta och provköra motorn för att kontrollera att MAP-sensorn fungerar som avsett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125204.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.