Hur Byt Lexus Bromsbelägg

Lexus ägare njuta av det bästa inom fordonsteknik, och korrekt underhåll kommer att garantera att du får den legendariska Lexus upplevelse i flera år framöver. Förutom att vara ett viktigt område för underhåll, kommer byta bromsbeläggen säkerställa att Toyota låsningsfria bromssystem fungerar väl när det behövs. Du kan välja att ha en bilmekaniker utföra byte bromsbelägg, eller du kan byta de gamla kuddar för nya och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Tire block
Däck järn
domkraft
Jack står
13mm socket
Ratchet tänger
Låsa
Visa fler instruktioner

1

Park Lexus ifrån en trottoarkant för att tillåta åtkomst till båda sidor av fordonet för arbete. Se till att bilen är i "park" med ansatt parkeringsbroms. Placera däck block runt de bakre däcken för att förhindra att Lexus från att rulla bakåt.
2

Lossa muttrarna på hjulen på Lexus med sockel änden av däcket järn. Innan lyftning av bilen, lossa muttrarna på båda sidor med vikten av Lexus att hålla däck och hjul i stället.
3

Lyft Lexus med domkraften. Du måste lyfta bilen tills däcket är fritt från marken. Detta ger dig möjlighet att ta däcket helt off. Lyft ena sidan, sedan den andra.
4

Placera en pallbock under ramen för Lexus på vardera sidan en gång lyfts. Sänk fordonet på stödbenet. Medan stöds av stödbenet bör Lexus däcken fortfarande vara minst 1 cm från marken.
5

Finish bort muttrarna. Ta bort hjulen genom att dra dem från tappmuttem bultarna.
6

bort bromsoken. De bromsok omger tre sidor av rotorerna och innehåller på bromsbeläggen. Använd en 13 mm hylsa och spärrskaft för att ta bort de två skruvarna som håller bromsoket till rotorn. De två bultarna är placerade på toppen och botten av bromsok, på sidan närmast hjulhuset. Ta ut hela bromsok gruppen från rotorn. Tjockleken kommer fortfarande ansluten via bromsledningen.
7

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket. Bromsbeläggen är anslutna till bromsok med metallklämmor, och du kan enkelt glida dem ur bromsoket för hand med en måttlig mängd kraft. Om bromsarna har rostat, måste du använda en skruvmejsel för att bända metallclipsen löst att glida dynorna off. Oroa dig inte för böjning eller på annat sätt skada metallklämmorna, nya kuddar har clips bifogade
8

Pressa bromsok kolv öppen.. Tjockleken kolv är ringen på den inre väggen av tjocklek. När bromsbeläggen slitage, kommer bromsok kolven framåt för att se till att dynorna är närmare rotorn. När du lägger till nya kuddar, måste du återställa kolvens utgångsläge (eftersom de nya dynorna kommer att ta upp mer utrymme än de slitna dynorna de ersätter). Använd låstänger att pressa kolven mot den inre sidan av bromsoket. Öppnad kolven kommer att förbli i sin position tills bromsen.
9

Skjut nya bromsbelägg på bromsoket. De nya kuddar kommer att glida in på antingen insidan av bromsok. Den korrekta positionen för dynorna är när den övre delen av dynan är krökt utåt vid kanten av bromsok (konvexa) och dynan är vänd inåt.
10

Byt bromsok med de nya dynorna installeras runt rotorn. Byt skruvarna som håller bromsoket till rotorn med 13mm hylsa och spärrskaft.
11

Byt hjul och muttrarna. Lyft Lexus att ta bort domkraften. Dra åt muttrarna helt efter att du har tagit bort jack läktaren och placerade däcken tillbaka på marken.
12

Aktivera bromsen för att återställa bromsok innan körning. Första gången du trycker ned bromsen kommer det att kännas lös, pedalen går längre fram än du någonsin har upplevt tidigare. Efter att ha tryckt två eller tre gånger kommer du att märka en mer normal reaktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125176.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.