Så ändrar Avgassystem Header Packningar

Avgassystem headers används ofta i stället för grenrör gjutjärn på prestanda fordon och anpassade bilar för att öka prestanda och minska vikten. De använder en asbest packning mellan huvudet och huvudet fläns. Header packningar kan misslyckas, men oroa dig inte. Byte av gamla packningar med nyare, högre kvalitet packningar kommer att förbättra de tätande egenskaper och öka livslängden på packningar, och de är lätta att byta med några verktyg. Saker du behöver
SAE eller metrisk hylsnyckelsats
SAE eller metrisk skiftnyckel satt
spackel
Header packningar
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på de åtta skruvarna som håller fast huvudet till avgasportarna på huvudet. Det finns två på varje port placerade på vardera sidan av header rören.
2

Lossa alla åtta bultar men ta bara de sex inombords fästbultarna. Det finns två skruvar, en på varje ände av huvudet, som du kommer att lossna men lämna på plats för nu. Addera 3

Lossa huvudet packningen från huvudet eller huvudet fläns med hjälp av en spackel kniv. Det kommer att fastna på den ena sidan eller den andra, ibland kan det vara fast till båda. Skjut spackel mellan packningen och huvudet fläns eller huvud för att poppa loss.
4

Lyft gamla packningen rakt upp och ut från mellan sidhuvudet flänsen och huvudet. Kontrollera packningen för saknade bitar. Eventuella trasiga eller saknade delar av packningen kan tyda på en bit av packningen fortfarande fastnat i huvudet eller fläns. Om detta är fallet, måste du ta bort de två återstående skruvarna och skrapa bort packningen bitarna, eller den nya packningen inte täta.
5

in den nya packningen in i utrymmet mellan flänsen och huvudet. Packningen kommer att ha en öppning på varje ände som kommer att glida över de två bultarna du kvar i huvudet. Detta kommer att hjälpa till med anpassningen av packningen.
6

tillbaka de resterande sex skruvarna genom hålen i huvudet fläns, vara säker på att de går genom hålen i huvudet packningen. Dra inte dem förrän alla åtta bultar i huvudet och genom packningen.
7

Dra åt header bultarna jämnt, dra flänsen ner rakt över huvudets längd. Flytta till den andra sidan av motorn och upprepa dessa steg för den sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125164.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.