Hur ofta ska du ändra din Transmission Fluid?

En aspekt av bil underhåll som ofta får förbises är byte av transmissionsolja. Till skillnad byta olja, byta transmissionsolja är inte något som du måste göra ofta. Beroende på modell bil som du har, kanske du behöver inte göra det någonsin. Dessa sändningar indikeras av frånvaron av en transmission mätstickan. De är permanent tillslutna. Men de flesta transmissioner kräver vätskan bytas ut med jämna mellanrum. Fakta

Transmissionsolja kan bli förorenat, även utan växellådan någonsin öppna. Metall som flingor utanför växlar, fukt som hittar en väg in och icke-metalliska, värmetåligt material från interna delar alla kan orsaka transmissionsolja att bli förorenat. Addera Arbetstider

Olika tillverkare rekommenderar olika intervall för byte av transmissionsolja. Kolla din instruktionsbok för körsträcka rekommenderas mellan transmissionsolja underhåll. Generellt sett, automatisk transmissionsolja ska kontrolleras en gång i månaden för att avvärja eventuella problem innan de utvecklas (skicket på vätskan kan observeras visuellt på mätstickan - förorenad vätska ser smutsiga och luktar bränt). Manuell växellåda, ska vätskan bytas var 30.000 till 60.000 miles. Om du ändrar din transmissionsolja själv, se till att använda rätt typ av vätska. Det finns olika typer.
Funktion

transmissionsolja fungerar som ett smörjmedel för delar (kugghjul, kopplingar, etc.) inne i transmissionen. Denna åtgärd förhindrar överföring delarna från att utveckla överskottsvärme. Transmissionsolja också ibland indirekt fungerar som en del av kylsystemet i bilen om bilen är utrustad med en växellåda kylare.
Fördelar

Utan transmissionsolja, den drift av en bil inte skulle vara möjligt, eller åtminstone inte på den snabbhet och effektivitet som vi har blivit vana vid. Liksom så många andra underverk i den moderna världen, serverar transmissionsolja ett syfte som i grunden (och bokstavligen) håller hjulen att snurra, men går obemärkt av många människor.
Överväganden
< p> Kommer din överföring misslyckas om du inte ändrar vätskan? Kanske inte. Men en sak är säker - en högre andel misslyckade sändningar kan kopplas till förorenad vätska än vätska som har ersatts. Transmission reparationer är mycket kostsamt, så det verkar att göra ett mycket vettigt att se till att transmissionsolja underhåll görs regelbundet, även om det bara är att dra upp oljestickan och se vilket tillstånd av vätskan.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125117.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.