Hur du ändrar en termostat i en Buick

Termostaten är placerad i vattenmanteln nära utgången på kylaren på de flesta bilar. Buick V6-och V8-motorer använder ett hus på övre framsidan av motorn som styr kylvätska från motorn till kylaren via en gummislang. Termostaten sitter inuti huset och öppnar när kylvätskan når en förinställd temperatur. Om termostaten inte öppnas, blir resultatet en överhettning motor. Om det aldrig stängs, kommer du inte få värme på vintern eftersom kylvätskan kommer aldrig att bli tillräckligt varma. Saker du behöver
termostat
Termostatpackning
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
SAE eller metriska skiftnycklar
SPACKEL
skruvmejslar
ren hink eller dräneringskärlet

Visa fler instruktioner
1

Placera en hink eller tråget under kylaren dränering placerad vid botten av radiatorn. Öppna ventilen och töm kylaren nedanför övre kylarslangen montering på radiatorn stäng dräneringsventil. Du kan öppna fyllning locket på kylaren för att kontrollera nivån.
2

Lokalisera termostathuset ovanpå framsidan av motorn. Det kommer att finnas två eller tre bultar behålla det.
3

bort slangklämman som håller den övre kylarslangen till huset. Lossa klämman med en skruvmejsel. Ta bort klämman och slangen. Ställ slangen åt sidan för nu.
4

Ta bort fästbultarna på termostathuset och lyft försiktigt av den från motorn. Det kan ha fastnat på blocket, så skjut en spackel under läppen och försiktigt bända bort det.
5

Lyft den gamla termostaten ur motorn och släng den. Använd spackel för att skrapa något gammalt packningsmaterial från huset och motorn. Använd inte tappar något skräp i öppningen där termostaten sitter.
6

Placera den nya termostaten i hålet på motorn och se till att den sitter jäms med läppen runt kanten på hål. Om termostaten inte ner flush, kunde dra höljet skadas termostat, huset, eller orsaka en läcka runt huset.
7

Lägg den nya packningen över termostaten, vilket gör att det inte finns någon skräp eller gamla packningen material under det. Montera höljet över termostaten och packningen och installera monteringsskruvarna. Snug bultarna ner och sedan vridmoment dem till de specifikationer som anges av tillverkaren.
8

tillbaka slangen på huset, säkra den med en slangklämma. Dra inte åt klämman eller slangen kan skadas.
9

Fyll kylaren med kylarvätska och kontrollera tätheten. Om inget hittas, starta motorn och låt motorn värmas upp. Kontrollera temperaturen och titta efter läckor när systemet byggs trycket.
10

Provkör bilen och kontrollera att allt fungerar som det ska.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125114.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.