Hur man byter en termostat i en Chevy TrailBlazer

Reparera en överhettning Chevrolet Trailblazer kan mycket väl vara så enkelt som att ersätta en dålig termostat. När allt är termostaten ansvarar för att reglera kylmedel strömmar genom din motor. När motorn är igång sval, kommer termostaten inte skicka så mycket kylvätska genom din motor som när motorn är igång varmare. Termostaten är också skyldig att göra din värmare arbete. Fläkten motor cirkulerar värmen från den heta kylmediet. Om din Chevy är överhettning eller din värmare blåser kallt, försöka byta termostaten, i många fall kommer att åtgärda problemet. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Tänger
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Putty kniv (eller rakblad) katalog Ny termostat
Termostathus packning
Ny slang klämmor
Kylvätska
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla termostaten
1

Öppna huven på din vägvisare för att komma åt motorrummet. Leta upp kylarslangen för att hitta termostathuset där slangen slutar vid motorn.
2

Avlägsna kylarslangen med en stjärnskruvmejsel. Beroende på slangklämman din modell använder, kan du behöva använda en tång för att pressa flikarna på slangklämman.
3

Ta bort locket termostathuset med hjälp av hylsnyckel att dra ut de två bultarna på huset.
4

Skrapa den gamla packningen materialet utanför läpparna av termostathuset, där toppen och botten av huset möts, med hjälp av en spatel eller rakblad . Skrapa packningen tills huset är smidig i handen.
5

bort termostaten genom att dra ut den med fingrarna. Notera den position det satt i när du drog ut den. Du måste placera den nya i samma position för att det ska fungera korrekt.
Installera den nya termostaten
6

Placera termostaten i huset.

7

Placera den nya packningen på läppen av huset. Använd inte silikon. Bara placera den övre delen av huset jäms med botten, vilket kommer att skapa en tätning.
8

Bolt huset tillsammans. Dra åt bultarna med skiftnyckel så att du får en bra tätning.
9

Installera kylarslangen från toppen av kylaren till husaggregatet för termostaten. Detta kommer att vara en bra chans att inspektera slang för revor eller hål. Dra slangen med nya slangklämmor, vilket bidrar till att förhindra kylsystemet inte fungerar i framtiden.
10

Kontrollera kylaren för att säkerställa att kylsystemet är fullt, och fyll vid behov.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125053.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.