Hur tjänst en Conditioner Bil Air

Förstå luftkonditioneringen processen är att bekanta dig med delar av luftkonditioneringssystemet av bilen och hur var och en av dem fungerar. Om du har kört på en bil utan luftkonditionering, kommer du att uppleva en hel del svettningar och känsla täppt. Det är då som du kommer att önska att du hade fixat din luftkonditionering enhet innan det varma vädret började. Om luften i bilen inte fungerar, kan du behöva en service jobb. Du kan vända sig till en mekaniker, eller du kan göra det själv. Saker du behöver
fluorescerande färgämne
penna
Köldmedium
Eye skyddsutrustning
Visa fler instruktioner
Process
1

Kontrollera om köldmedium R-134a läcker. Köp ett fluorescerande färgämne från en auto-leverans butik, och lägg till den i luftkonditioneringssystemet för att avgöra om det finns några läckor. Det kan får instruktioner om hur du använder fluorescerande färg. Om läckan är dåligt, hitta en av ventilerna, och peta ett föremål som t.ex. en penna i det att ventilen bort trycket.
2

Slå på AC och kontrollera kompressorn under huven av bilen. Om luftkonditioneringen i bilen är på, fläkten fungerar men i mitten av remskivan inte svarar, betyder det att koppling av kompressorn har ett problem. Detta kan bero på en kabeldragning problem, brutna AC switch i instrumentpanelen, dålig säkring eller din AC-systemet är riktigt lågt på köldmedium. Luftkonditioneringssystem i bilen har säkerheten utskärningar som kan stoppa kompressorn om det inte finns mycket köldmedium i systemet.
3 p Om du ser att din bil inte cool men inte mycket, det innebär att det är lågt tryck, och du måste sätta in mer köldmedium. Auto leverans butiker säljer byggsatser med detaljerade instruktioner. som kan fylla på systemet. Också överdosera inte, tänker att det kommer att förbättra prestandan, tvärtom, det minskar det
4

Använd ögonskydd vid kontroll av läckage.. Om du tar bort något köldmedium (olja), kan det vara möjligt att en del av det kan spilla. Så glöm inte att torka bort oljan. Ditt system kommer att ha lätt olja i den. Om du ventilera bort eventuellt köldmedium, vara beredd att torka lite olja på saker i närheten.
5

Byt köldmedium som du har i din bil med HC12a.This är bättre prestanda än den vanliga R-134a eller R12 (används i äldre bilar).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125030.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.