Hur att spola ut en Honda Civic CVT Transmission

Ändra vätskan i en Honda Civic kontinuerligt variabel transaxel (CVT) transmission är viktigt i den övergripande underhållsplan för din bil. Du bör byta vätskan var 30.000 miles eller 24 månader, beroende på vilket som inträffar först. Regelbundet byte av transmissionsolja kommer att förlänga livslängden på din överföring och i slutändan din bil. Saker du behöver
Jack står
Jack
dräneringskärlet
3/8-tums spärrnyckel med förlängning
städtrasor
Ny transmissionsolja
Visa mer Instruktioner
Tömning av Transmission Fluid
1

Sätt pallbockar på plats och höja Honda med domkraft för att komma åt växellådan avtappningspluggen, som är längst ner till höger (passagerar) sidan av slutväxel.
2

Placera tråget under växellådan, och ta bort avtappningspluggen med en 3/8-tums spärrnyckel eller breaker bar. Vätskan kan komma ut med en viss kraft, så se till att avloppet pan är på plats före demonteringen. Låt vätskan att helt rinna ur växellådan.
3

Rengör avtappningspluggen med en trasa, och ersätta den hårt på växellådan. Sänk bilen.
Byta Fluid
4

hjälp av en tratt, långsamt lägga till den nya transmissionsolja via bilens oljesticka röret. Kontrollera regelbundet nivån, enligt märkning på mätstickan med en streckad yta, för att säkerställa en korrekt mängd vätska tillsätts. Motorn skall vara avstängd under vätskeersättning.
5

Starta motorn och flytta in i var och en av de tillgängliga positionerna. Placera bilen tillbaka till parken, dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn.
6

Slutför en uppföljande kontroll av transmissionsolja nivå. Om det behövs, tillsätt vätska att föra det till lämplig nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124976.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.