Felsökning en Chevy 350 motor

Att felsöka en Chevy 350 motor ändamålsenligt, måste du räkna ut om problemet är tändningen, el, bränsle eller mekaniskt. Om motorn inte väsnas (dvs. näven eller knackar), är det enklast att först kolla om gnista (tändning) och bränsle. När du lär dig att problemet inte är i tändningslåset eller med bränsle, kan du flytta till diagnostisera elektriska och /eller mekaniska problem. Kontrollera Bränsle
Kontrollera

för ett bränsle problem genom att spraya förgasare renare i förgasaren. Starta fordonet. Om fordonet börjar finns det ett bränsle problem. Om du har en mekanisk bränslepump och linjerna är inte igensatt, byt den mekaniska pumpen. Om du har en elektrisk bränslepump, kolla reläet. Om reläet är dåligt, byt ut den. Om reläet är bra, kolla om makten på den elektriska bränslepumpen. Addera Check Tändning

Kontrollera tändningen genom att kontrollera gnistan. Dra något tändkabeln från ett tändstift. Stick ett extra tändstift i änden av tråden och lägg det på ventilkåpan eller insugningsröret (krom ventilkåpor kommer inte att fungera för detta --- du måste kunna skapa en god grund för metall).
< p> Titta efter gnista på tändstiftet medan en hjälpare vänder runt motorn. Om du ser gnista, är tändningen böter. Om inte, ta bort fördelarlocket för att kolla om det finns slitna kontakter eller en sliten rotor. Se till att punkterna är rätt justerade. Om du inte har ett bladmått för att kontrollera punkterna, är en tändsticksask täcker samma tjocklek (.018 tum) som bladmått för att kontrollera punkter för denna motor.

Kontrollera spolen för spänningen som går in spolen genom att placera den positiva ledningen på voltmetern på B + terminalen på spolen och den negativa av voltmeter till en bra jord. Vrid nyckeln på. Du bör se 12 volt. Om du inte ser spänning går in i spolen, kontrollera tändningslåset och ledningar mellan tändningslåset och spolen.
Kontrollera batteri och generator

Kontrollera batteriet med en voltmeter genom att röra den positiva polen med den positiva ledningen på voltmetern och den negativa batteripolen med minuskabeln på voltmetern. Om spänningen är lägre än 12.00, måste batteriet laddas innan vidare testning.

Starta fordonet efter laddning av batteriet. Tryck batteripolerna med respektive voltmetern leder som anges i föregående steg. Om voltmetern visar 13,50-14,75 volt, är generatorn laddar ordentligt. Stäng bil utanför. Har en hjälpare starta fordonet medan du tittar på voltmetern. Om voltmetern sjunker under 10,75 medan fordonet startas, kommer batteriet inte håller en laddning och behöver bytas. Addera Check Starter

Vrid nyckeln på och kontrollera strömmen vid startmotorn s B + terminal om batteri och generator är bra. Om det inte finns någon ström på startmotorn s B + terminal, kolla startreläet. Om startreläet är bra, är startmotorn dåligt och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124950.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.