Typer av mekaniska tätningar

Mekaniska tätningar används i industriella pumpar, kompressorer och andra tillämpningar där en snurrande axel sticker in en våt process kommer sannolikt att ha kontinuerlig, noggrann plikt. Mekaniska tätningar flytta punkten av tätningen bort från axeln för att speciellt utformade tätningsytorna som gradvis slits ut. Detta ger en längre livslängd än måttliga duty tätningar såsom läpptätningar, som tätar direkt mot omkretsen av själva axeln. Läpptätningarna kan bära ett perifert spår i det snurrande axel, kräver dess eventuella kostsamma ersättning, medan mekaniska tätningar gradvis offra sina tätningsytorna. Mekanisk tätning Operation

Mekaniska tätningar ger tätning försoning mellan en snurrande axel och en stationär pump eller kompressorhus. De har vanligen en central del, t.ex. en ring eller bussning som är monterad på och har en statisk tätning tillhandahålls av en O-ring till den snurrande axeln. En annan del är fäst vid och har en liknande o-ring statisk tätning till det stationära huset. Endera eller båda kan ha glidande bussningar och fjädrar som pressar tätningsytorna tillsammans med en förutbestämd kraft utplåning. Det är vid denna utplåning, att själva tätningen handlingen äger rum. Mekaniska tätningar tillåter en minimal nästan droppvis läckage förbi tätningen ansiktet för att smörja det att sakta tätning slitage.
Mekanisk tätning Typer
p Det finns ett antal av mekanisk tätning typer, var och en ger fördelar för specifika applikationer: påskjutaren typ, den icke-pusher, obalanserad, balanserad, konventionell, och kassett typ Addera ditt Pusher och icke-Pusher

Pusher typ sälar använder en axiellt monterad fjäder på axeln tätningsenheten för att ge en fast tätningskraft till tätningen utplåning. Icke-pusher fjädrar använder ett förseglade bälg i stället för en fjäder för att skjuta utplåning halvor. Båda är av blygsam komplexitet och kostnad, och tolerera små mängder av snedställning och vibrationer.
Balanserade och obalanserade

Balanserad mekaniska tätningar klarar högre tryck och är bättre lämpade för vätskor som har lägre smörjegenskaper. Obalanserade tätningar fungerar också bättre i situationer med högre vibrationer eller obalans.
Konventionella

Konventionella mekaniska tätningar är generaliserad för användning på tillämpningar som kanske inte ursprungligen utformats med mekanisk sälar, istället utformas med tätningsringar. De är främst avsedda för moderniseringar och uppgraderingar av pumpar och kompressorer och kan kräva viss teknik och underhåll ansträngning för att genomföra bytet.
Cartridge Type

Cartridge mekaniska tätningar ger Hela mekanisk tätning paketet i en lätt att byta ut paketet som prydligt passar inuti kassetten typen bostäder. Cartridge typ sälar tillhandahålla den nödvändiga statiska tätningen till både spinning axeln och stationära huset. Många moderna pump byggare införliva dessa gemensamma Kassettyper mekaniska tätningar i sina nya produkter för att ge enklare underhåll.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124926.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.