När man byter Stötar & Struts

En bils stötdämpare och fjäderben har en enorm inverkan på dess rida och hantering. Byte av chocker och stöttor är en rutinmässig del av underhållet, även om det inte sker lika ofta som något som ett oljebyte. Det finns ingen bestämd tid för att byta ut chocker och stöttor, och avgöra när man ska byta ut dem är ett baserat på hur de känner på vägen, liksom hur många miles är på dem. Vägkänsla

Det bästa sättet att kontrollera om du behöver nya chocker är genom att helt enkelt uppmärksamma hur de mår. Slitna chocker kan göra en bil hantera mycket dåligt, öka krängning och minskar stabiliteten. Om dina chocker är mjuka och studsa upp och ner över upphöjningar och fördjupningar, som är ett tecken på att de kommer att behöva bytas ut. Ett sätt att testa hur väl de chocker fungerar är genom att trycka hårt på alla fyra hörn av bilen nära chocker. Om de chocker är i god form, bör det vara svårt att få någon överskjutande rörelse från suspensionen. Dessutom, när du trycker ner på hörnet, bör chocken stiga tillbaka upp snabbt. Om suspensionen studsar upp och ner lätt, är de chocker troligen slitna. Generellt
Miltal

sett kan en uppsättning av chocker pågå cirka 50.000 till 60.000 miles, även om detta är på intet sätt en absolut siffra. Vissa störningar kan pågå endast 30.000 eller 40.000 miles, medan andra kan fortfarande fungera efter 100.000 miles. Faktorer som påverkar detta är hur bilen körs och de villkor den drivs i. En bil som används främst för motorvägen pendlingen kommer att ha mindre slitage på chocker än en som drivs i stop-and-go-trafik och den gropiga ytan gator. Likaså om en bil körs off road ofta eller på grusvägar eller ens grova vägar, kommer de chocker uppleva mer slitage.
Performance Improvement

annan Därför kanske du vill byta ut dina chocker är om du vill ha bättre prestanda från din bil. Som ursprungligen utrustad, bilar och lastbilar har vanligtvis relativt kompatibla suspensioner. Genom att installera en uppsättning av högpresterande chocker, kommer du att förbättra hanteringen och ibland även åkkomfort.
Bristande användningen
p Om en äldre bil sitter ett lång tid utan att användas, kan de chocker fryser ibland upp och slutar fungera. Om du ska börja köra en bil regelbundet som har stått oanvänd i många år, kanske du måste installera nya chocker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124925.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.