Hur man byter en Cheva S10 Wiper

Även om det är en relativt godartad procedur att byta torkarbladen på en Chevy S10, många ägare förbise det tills bladet är inget utföra den planerade uppgiften. Att inte kunna se ut genom vindrutan kan skapa farliga körförhållanden. Beroende på region i landet du bor i, ska torkarbladen kontrolleras var sjätte månad och bytas minst en gång om året för att optimera sikten när du reser. Senare-modell S10s presenterade en formad vindruta som bevisade en utmanande uppgift för passagerar-sidan bladet att prestera bra. Saker du behöver
Tjock trasa eller handduk
Straightedge skruvmejsel
20-tums blad ersättning torkarblad (1994-2004) katalog 16-tums ersättning torkarblad (1982-1993) katalog
Visa fler instruktioner
Senare S10 Models
1

Pivot passagerarsidan torkararmen tills den sitter i upplyft läge. Placera en tjock trasa eller handduk längs vindrutan för att förhindra oavsiktlig Torkararmens release. Utan en torkarbladet på torkararmen, kommer vindrutan vara sårbara för sprickbildning om kroken på armen slår det.
2

Placera ett pekfinger på frigöringsspaken som sitter under kroken på den snabba- Anslut bladet och lyft spaken uppåt mot armen.
3

Dra ner på torkarbladet bort från den krökta änden av torkararmen.
4

Sväng släppt torkarbladet medurs för att ta bort den ur hooked torkararmen.
5

Inspektera nya snabbkopplingar torkarblad. För att återansluta, den böjda delen av hårdvaran i mitten av bladet måste uppfylla kroken.
6

in mitt på bladet på den upplyfta bladet i skåran framtill på bladet. Sväng platt sidled mot kroken och sedan lyfta bladet uppåt tills ett klickljud låser den på plats. Testa bladet för täthet genom att vicka den upp och ned för att säkerställa att den är låst.
7

Pivot torkararmen ner mot vindrutan när du tar bort trasan eller handduken. Upprepa proceduren för förarsidan torkarblad.
Tidigare S10 modeller
8

Lägg en handduk eller trasa under torkarbladet.
9 < p> Lyft arm passagerarsidan torkararmen så långt det låter och böja den främre och bakre delen av torkarbladet uppåt för att frigöra dess gångjärn lås på stiftet på torkararmen. Beroende på ålder av bladet, kan en linjal skruvmejsel hjälp att få bladet att släppa från stiftet. Dock kommer hålla en skruvmejsel medan varje hand är på vardera änden av torkarbladet kräva handen fingerfärdighet.
10

Låt torkararmen att komma till vila försiktigt på trasa eller handduk.

11

Installera det nya bladet genom att böja den mot dess gångjärn lås och tillämpa den på stiftet av torkararmen.
12

Avlägsna trasan eller handduken från under torkararmen och bladet montering och sedan upprepa proceduren för förarsidan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124849.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.