Bästa typen av bilbatteri

Att veta vilken batteriet är den bästa typ för din bil kräver lite forskning. Först, läs din instruktionsbok för att se om det finns några särskilda batteri rekommendationer för ditt fordon. Som ni ser på batterier, kom ihåg att etiketterna skiljer mellan tillverkare, så att veta vad de viktigaste förkortningar och siffror betyder hjälper. Slutligen, shoppa runt för bästa pris och garanti plan. Gruppstorlek

att spara pengar, folk försöker ibland att använda ett gammalt batteri från en annan bil. Men även om ett batteri verkar passa, bör du kontrollera dess "gruppstorlek" för att se till att det är den bästa typ av batteri till din bil. Batteritillverkare ingenjör speciellt deras produkter för olika bilmärken, så batterier finns i många olika former och storlekar och med olika terminaler placeringar.

Kontrollera bilens handlingar om du inte vet dess gruppstorlek. Typiskt, General Motors bilar kräver storlek 75, big-arbetsföra Ford, Lincoln och Mercury bilar behöver storlek 65, nyare Nissan, Honda och Toyota bilar behöver storlek 35, och Chrysler bilar behöver storlek 34. Det finns flera andra storlekar som passar specifika modeller. Om ett batteri har två siffror (t.ex. "34/78"), är den lämplig för bilar som kommer att acceptera antingen grupp-storlek nummer.
Kall-Cranking Amps

Vädret är en faktor för att bestämma den bästa typ av batteri till din bil. Cold-cranking ampere (CCA) återspeglar batteriets kallt väder start kapacitet. Batterierna är testade för att se hur mycket ström de kan leverera vid 0 grader Fahrenheit. Ju högre CCA siffra, desto bättre är kallt-väder prestanda. Om din lokala klimatet är varmt året runt, kan det inte vara ett bekymmer för dig.

Din bil kan kräva en särskild CCA, så kolla din instruktionsbok först. Också, blanda inte ihop CCA med CA (veva ampere). CA är ett mått på batteriets kapacitet på 32 grader Fahrenheit och är inte ett tecken på hur batteriet kommer att fungera i extremt kallt väder.
Reservkapacitet

Reserven kapacitetsklassning (RC) anger hur länge ett batteri kan driva en bil i händelse av att fläkten bälte eller generatorn havererar. Detta antal inte kan skrivas ut på batteriets etikett, så du kan behöva be en anställd vid ett auto-delar butik eller leta efter information från tillverkarens webbplats. RC ges i minuter, så ju högre siffra, desto längre din bil kommer att kunna köra enbart av batteriet. Kontrollera bilens manual för att se om det finns en rekommenderad RC att batteriet ska ha.
Andra faktorer att beakta

Köp inte den billigaste batteriet är möjligt, eftersom det kan vara benägna att misslyckas och hamna kostar mer i längden. Välj istället ett batteri märke som har bra prestanda betyg. Produkt-testning grupper som Consumer Reports föreställningar testbatteri regelbundet och offentliggöra resultaten, men tillgång till den slutliga domen kan kräva en betald prenumeration på tidningen. Var också noga med att förstå garantin om din nya batteriet visar sig vara defekt.

Slutligen, se till att batteriet är relativt färska. Om den är äldre än 6 månader, inte köpa det. Tillverkningen datum ska skrivas på en liten dekal på batteriet fallet. Den månad representeras av ett brev, som börjar med "A" för januari. Året representeras av en siffra ("9" för 1999, "0" för 2000, etc.). Till exempel, "C0" betyder mars 2000. Bokstaven "jag" hoppas över, så "J" är för september, "K" är för oktober, "L" är för november, och "M" är för december.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124770.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.