Auto Garantitäckning Tips

Många människor gillar tanken på att köpa en ny bil på grund av säkerheten tillverkarens garanti ger dem. Nya bilar har oftast en "bumper-to-bumper" garantitiden (ofta 36 månader eller 36.000 miles), där biltillverkaren kommer att täcka eventuella problem som ytan på fordonet. I de flesta fall visar sig vara sant, men nya bil garantier är faktiskt begränsade garantier och täcker inte allt på din bil. Begränsade garantier har bestämmelser och undantag, och åtgärder måste vidtas för att få ut det mesta av garantin. Var försiktig med eftermarknadsprodukter

finstilta i en auto tillverkarens garanti innehåller detaljerad information om eftermarknadsprodukter. Den disclaimer tillåter tillverkaren att neka en reklamation om de känner en eftermarknads produkt som du har installerat eventuellt har bidragit till felet. De behöver inte bevisa att produkten orsakat felet, de bara måste ha skälig misstanke. Det bästa sättet att undvika detta är att använda tillverkarens tillbehör istället för att använda eftermarknaden. Varje auto tillverkare erbjuder tillbehör som finns via återförsäljare eller deras hemsida. Även om priserna kan vara högre, är kostnaden för äkta fabriken tillbehör ingenting jämfört med kostnaden för att ersätta en motor eller annan viktig del av fordonet.
Föra detaljerade service Records

Biltillverkare rekommenderar att du har bilen servas på en av deras återförsäljare, om du väljer att ha den på service på annat håll, är det starkt rekommenderat att behålla kopior av allt utfört underhåll. När du har tjänsten utförts på återförsäljare, har tillverkaren tillgång till denna information, om du väljer en fristående butik, kan det enda rekordet vara papperskopior av tjänster kvitton du håller. Oljebyte kvitton kan komma till hands om du har en stor motor problem och tillverkaren har inga uppgifter om att du får bilen servad. Utan tjänsten poster, kommer de att förneka sannolikt garantianspråk och lämnar du fastnat med näbben.
Inte missbrukar ditt fordon

Moderna bilar använder avancerad datorteknik för att hålla reda på motordiagnostik. Om bilen stängs av eller har ett stort problem, registrerar datorn detaljerad information om förhållandena vid tidpunkten. Det registrerar din hastighet, motorns varvtal (varv per minut), driftstemperatur och andra poster. När handlaren har den diagnostiska posten, om tillverkaren känner du missbrukade fordonet (kör för hårt), kommer de att placera sannolikt skulden på dig och förneka garantianspråk.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124693.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.