Vad orsakar ett bilbatteri till överladdning?

Batteri överladdning är ett vanligt problem i dagens fordon. Överladdning ditt batteri kan avsevärt minska dess livslängd, gör det svårare för den att vända, sänka dess effektivitet, och i extrema fall kan även leda till batteriet explosion. Överladdning är ett problem som kan vara svår att upptäcka. Amatör bilentusiaster missförstår ibland rätt batteri vård, eller inte förstår de problem ett batteri kan uppleva. Batteri överladdning är enkelt och billigt att undvika. Felaktig Voltage Regulator

En bils batteri kommer överpris om spänningsregulatorn inte fungerar korrekt. En spänningsregulator är oftast en del av generatorn, och används för att hålla ett jämnt flöde av spänningen till batteriet. Om spänningsregulatorn är defekt, kommer den att sända antingen för lite eller för mycket laddning till batteriet. Om det skickar för mycket, kommer bilbatteriet överpris. Spänningsregulatorn är lätt utbytbara på ett lätt överkomligt pris, ibland för så lite som tjugo dollar, från 2009.
Defekt generator

Ibland generatorn i sig kan vara vid fel. Generatorn är den anordning som omvandlar den mekaniska motoreffekten till elektrisk ström för att ladda batteriet. När en generator sönder, slutar det oftast att skapa el för batteriet, som sedan kommer så småningom att dö. Men om fel generatorn placeras i bilen, eller om generatorn är igång vid fel takt, kommer det att skapa för mycket energi för bilbatteri, vilket ledde till överpris. Generatorn är en annan lätt utbytta delen.
Felaktig Charger Använd
p Om en laddare används för att ladda batteriet utanför bilen, felaktig användning av laddaren kan resultera i överladdning. Om ett batteri placeras i laddaren för lång, kan det resultera i överladdning, och en betydande minskning av batteriets livslängd och effektivitet. Det är därför det är viktigt att läsa om ditt specifika batteri och förstå hur lång tid det behöver för att ladda för att vara effektiva. För mycket laddning kommer att leda till problem.
Felaktig Batteriladdare

Ibland laddare kan vara trasig. Deras inställningar kan kopplas felaktigt, eller avgifterna märkts felaktigt. Som ett resultat, kan ditt batteri att få överladdas, även om du är noga övervaka din laddning. Detta är ett problem som är svårt att undvika, eftersom tillverkning misstag kan hända var som helst, när som helst utan förvarning. Det är en bra idé att testa din laddare regelbundet för att se om det fungerar korrekt.
Heat

Extrem värme på sommaren också kan ha en negativ effekt på bilbatteri. Om batteriet har tidigare överladdas, kan extrem värme öka de problem som orsakas av överladdning, och förvärra eventuella andra problem med batteriet. Detta problem kan vara svårt att undvika om du bor i ett varmt klimat. Det enda riktiga sättet att garantera säkerheten mot detta problem är att undvika överladdning i första hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124649.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.