Symtom på en sliten drivrem

Drivremmar ger locomotion för olika pumpar och tillbehör under huven som håller bilen körs. Av denna anledning, måste du hålla ett vakande öga på dem och deras tillstånd. Betydelse

Man kan inte nog betona vikten av en drivrem. Även en enkel del, verkar det så många olika aspekter av en bil som utan det blir bilen värdelös och obrukbar.
Historia

Ford anspråk på att popularisera nuvarande stil av drivremmen som används i de flesta modellerna. Företaget material påstår ingenjören Jim Vance kom upp med en design för en enda rem driver många tillbehör för 1979 Mustang. Tidigare använde biltillverkare flera bälten men även återförsäljare klagade på hur komplicerad, och så en enda drivrem blev vardagsmat.
Identification

Symtomen omfattar en vibrationer som ökar när du accelererar, ett rasslande eller knarrande ljud som är starkast vid tomgång, och ett visslande eller surrande ljud som blir särskilt tydliga när du svänger. Nötning, rivning eller hudsprickor ska vara synliga när inspektera bältet --- du kan också märka olja från motorn på bandet.
Förebyggande /Lösning

Kontrollera dig bilens instruktionsbok --- remmar måste bytas regelbundet som anges av tillverkaren. Många mekaniker rekommenderar en ny rem varje 100.000 miles eller så snart symtomen börjar.
Missuppfattningar

förhållande till dess avgörande roll i rätt bil drift, står drivremmen som en billig och enkel del att byta. På de flesta bilar, bör detta jobb inte ta längre än 30 minuter eller kosta mer än $ 60 på en budget butik (som av 2009). Addera Expert Insight

Drive remmar kan också kallas ormliknande band eftersom de snake sig över framsidan av motorblocket. Ett annat namn är "tillbehör bälte," på grund av den del roll i att driva kringutrustning såsom pumpar och generatorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124571.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.