Hur få bättre gas körsträcka på en Volvo XC90

Volvo XC90 är en all-wheel-drive (AWD) mid-size SUV kan återvända god bränsleekonomi för en bil i sin klass. Den finns med antingen en V6 eller V8-motor, båda utrustade med en 6-växlad automatlåda. Även stadsjeepar som helhet inte är kända för att få bra gas körsträcka, det finns saker du kan göra för att maximera dina miles per gallon när man kör din Volvo. Saker du behöver
övertryck däcktryck eller övervakningssystem
Visa fler instruktioner
hur du får bättre gas körsträcka i en Volvo XC90
1

Undvik hård acceleration. Eftersom XC90 är en SUV, kan accelerationen väl vara långsammare än du är van vid, så ta hänsyn till detta vid bilkörning. Inte i onödan mäsk gaspedalen och gör ditt bästa för att påskynda smidigt. Ett tungt fordon såsom XC90 kommer att förbruka en hel del bränsle om du är alltför aggressiv med gaspedalen.
2

inte skynda. Volvo gör bilar som är utformade för att vara, och att du känner, trygg. Eftersom XC90 är en lyx SUV, har den utmärkt buller och vibrationer minskning, som en följd, kan känslan av hastigheten reduceras. Men med ökad hastighet kommer lägre bränsleekonomi. För att få ännu fler miles per gallon, använder farthållaren när det är möjligt.
3

Se till att dina däck är ordentligt pumpade. Eftersom stadsjeepar som XC90 ofta ser grövre vägar än Volvos övriga lyxbilar, lufttryck måste följas noga. Gropar, tunga hjulspår, och andra svåra vägförhållanden kan orsaka däcken på din XC90 att förlora lufttrycket. Körning med för lågt däck kan minska din bränsleförbrukning med så mycket som 10 procent. Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet, minst en gång per månad.
4

Se till att din Volvo är servad vid rekommenderade intervall. Hålla din Volvo trimmad och byte av olja och filter regelbundet kommer att se till att motorn körs på högsta möjliga effektivitet. Den XC90 finns med antingen en 6-cylindrig eller 8-cylindrig motor, och tjänsten scheman varierar beroende på motortyp och andra alternativ. Konsultera du bruksanvisning för detaljer.
5

Med en SUV som Volvo XC90 är det frestande att göra en massa onödiga saker med dig. Däremot kan detta lägga till upp till en betydande mängd av extra vikt. Dessutom, om du använder din Volvo att dra en släpvagn skall det unhitched när den inte används. Dessutom, om du har ett rack taket bagage eller annan liknande utrustning installerad, överväga att ta bort den när den inte används. Ju mer tyngd som motorn i din Volvo måste dra, desto lägre blir din bränsleekonomi.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124538.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.