Hur du ändrar bränslefilter i Pontiac Aztek

Ett igensatt eller dåligt bränslefilter kan göra din bil köra trög och producerar dålig bränsleekonomi. Det skulle vara lätt att tro att du har en dålig bränslesystem, trots att det enda fel är en dålig filter. Låter byta ut det dåliga filter och se om din bils prestanda förbättras avsevärt. Saker du behöver
Bränslefilter
Liten Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Bränslefiltret måste lokaliseras. Du hittar filtret genom att krypa under fordonet under den bakre förarsidan. Filtret ligger vid bränsletanken körs parallellt ramen järnväg. Innan du tar bort filtret du vill göra en visuell inspektion i det allmänna området för att upptäcka eventuella läckor eller lösa slanganslutningar.
2

Du kanske vill felsöka bränslefiltret innan du byter den. Du kommer att märka att det finns en bränsleledning som kör in i filtret från tanken. Dra den linjen loss och med hjälp av en partner du kan testa linjen för att se till att filtret blir bränsle. Din partner kommer att sitta i bilen och vrid nyckeln till läge på. Du kommer att höra bränslepumpen engagerande. Om du hör att pumpen körs i mer än några sekunder då du kommer att säkerställas att pumpen är i gott skick. Titta på bränsleledningen där den är borttagen från filtret. Har något bränsle komma ut på linjen när nyckeln vändes? Om så du kanske har ett igensatt filter.
3

Efter avslutad provning av linjen, kommer du då att kunna härleda den dåliga filter. Du bör redan ha den inkommande linjen bort så nu kan du ta bort den utgående linjen. Unsnap linjen från filtret. Du kommer att behöva skruva monteringsmuttern från filteraggregatet. Filtret ska nu lossna ramen järnväg.
4

Du kan nu byta ut filtret med den nya one.The filtret är märkt och det kommer att berätta vilken ände går fram och vilken ände går till tillbaka. Som du gjorde i föregående steg, kommer du vill placera filtret på fästet och dra åt filtret tillbaka till sin plats på ramen järnväg. Ta inkommande och utgående ledningar och anslut dem till filtret ändarna. Se till att beslag inte lossna genom att dra dem till att de är täta på filtret. Har din partner vrida om nyckeln, och när pumpen är aktiverad kan du kontrollera för läckor.
5

du har bytt bränslefilter och kontrolleras för läckor. Du kan nu skruva upp bilen och låt den gå. Medan du låta bilen gå på tomgång gå vidare och tryck på gaspedalen ner för att lyssna för att tveka. Det ska löpa smidigt med ingen tvekan. Om bilen fortsätter att inte ta emot bränsle, då du kommer att kunna felsöka andra komponenter i bränslesystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124500.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.