Ta reda på vilken Transmission Fluid att använda

Varje fordon kräver en viss typ transmissionsolja. En sändning använder hydrauliska smörjmedel med en fast tolerans för temperaturer. Varje överföring, oavsett om automatisk eller manuell, beroende transmissionsolja. Då nivån för transmissionsolja är för låg, avbryts överföringen arbetar och bilen kommer inte att röra sig. Transmissioner kräver vätskor med olika viskositet betyg har gett upphov till många olika växellådor flytande produkt, som inte är utbytbara. Samtida fordon har flera varianter av växellådor, och vissa använder syntetiska transmissionsoljor. Endast den typ som anges av tillverkaren kan användas utan att riskera skador på din sändning. Saker du behöver
Internet
Visa fler instruktioner
1

Konsultera en expert om lämpliga ersättningar för transmissionsoljor som inte längre produceras. Transmissionsolja typer för några klassiska bilar är helt enkelt inte tillgänglig. En expert inom bilindustrin tar en sådan situation på interaktiv webbplats forumet på allexperts.com (se Resurser).
2

Kontrollera instruktionsboken för typer transmissionsolja godkänts av tillverkaren. Om du inte har instruktionsboken, se om det är tillgängligt på nätet. Samråd med online-bruksanvisning för vissa fordon är fri, men några biltillverkare tar ut en avgift. Online fordonets bruksanvisningar finns listade på Edmunds.com (se Resurser).
3

Fråga en bildelar återförsäljare för hjälp. Delar affärclerks har tillgång till databaser med tillverkarens specifikationer för delar och vätskor kemikalie som används i nästan alla bilmodeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124454.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.