Om ny färg jobb

Ny färg på en bil kräver särskild omsorg tills färgen är helt härdad. Det finns några grundläggande åtgärder du kan vidta för att skydda din nya lack och även regelbundet underhåll du kan utföra för att säkerställa att färgen varar i många år. Historia

Automotive färgen har gått igenom många förändringar genom åren. I slutet av 1800-talet, var fordon handmålade med en pensel med svart lack. Genom 1920-talet, var lack-baserad färg som används och finns i färgerna. På 1930-talet blev lackfärg tillämpas och genom 1950-talet, blev lack blandat med akryl används, med akryl erbjudande mer hållbarhet. I slutet av 1970-talet började en klarlack yta över färgen till ytan, på 1980-talet, var klarlack vanligen används på nya bilar. Klarlack appliceras över färgen ger UV-skydd och hållbarhet mot repor. Den klara-skiktssystem är en process i två steg. Färgen skikt av färg är det första steget, den klara beläggningen är det andra steget. Dessutom kan vissa eftermarknaden lackeringar vara bara ett enda steg, med användning av uretaner blandas i färgen. Detta eliminerar behovet av en andra etapp av en klarlack ansökan.
Tidsplan

Ny lack, om en en-eller två-stegs process, vanligtvis kräver 60 till 90 dagar till fullo härda och botemedel. Detta beror på miljön också. I hög luftfuktighet eller ett kallare klimat, kommer färgen att ta längre tid att bota än i ett torrt och varmt klimat.
Varning

Vaxer som innehåller silikoner måste inte användas under härdningsperioden. Silikonet kommer kväva färgen, inte gör det möjligt att andas ordentligt och släppa kemikalier fortfarande i färgen. Utan dessa osynliga lösningsmedel utgåvor, kan färgen spricker eller missfärgas. Det finns några polerar tillgängliga som inte innehåller silikon som är säker att använda på nya paint. Dessa kommer att skydda lacken och ge den en glans utan att skada den. Något annat att undvika är automatiska biltvättar, vilket kan skapa repor på färsk färg. Biltvätt tvättmedel föreslås inte att användas under härdningsperioden. Det är bäst att bara använda vatten för att rengöra lacken, tvätta bilen för hand med en mjuk trasa. Även snö borstar som används på en ny finish kan skada den. Undvik utdragen, direkt solljus också,. Solen kan orsaka blekning av den nya färgen genom UV-strålar
Förebyggande /Lösning

En ny lack kan pågå många år med rätt underhåll. När färgen har härdat, det finns många val av kvalitet bil vaxer som bör användas regelbundet för att bevara och skydda lacken mot UV-strålar, vägsalt och stenar som kan orsaka flisning eller skrovlig. Hand bil vaxning är att föredra framför automatisk biltvätt spraya vax, vilket inte kommer att penetrera eller pågå nästan lika länge som handen vaxning. Särskilda tjära-borttagning produkter bör också användas. Dessa kommer också att arbeta med fågelspillning och insekter stänker, vilket bör tas bort så snart som möjligt för att undvika missfärgning.
Överväganden

Du kan överväga att få koden måla mix från målare så att du kan beställa Bättra med bättringsfärg för små chips eller repor. Klarlack skyddar lacken med sin plast-liknande film men kommer också gult i tid, särskilt märkbar på en ljus eller vit lack. En tillfällig polering med böter eller mycket fin gnugga förening som används med en motoriserad buffert kommer snabbt bort gulning och få tillbaka färgen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124407.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.