Om Car Luftkonditionering

De flesta moderna bilar har luftkonditionering installerad. Förstå grunderna i bil luftkonditionering, exempelvis hur bilen luftkonditioneringen fungerar, är ett viktigt steg i fordonsunderhåll och bil underhåll. Att veta allt om bilen luftkonditionering kan du spara tid, pengar och dyra resor till bilmekaniker. Historia

De gamla grekerna och romarna använde olika kylmetoder som är de grundläggande föregångare till moderna luftkonditioneringssystem. Det var den kinesiska som först byggdes fan-baserade luftkonditioneringssystem som mest liknar luftkonditioneringen används i bilar idag. Den första bilen har luftkonditionering byggdes av Packard Auto. Det såldes till allmänheten i 1939. Vid den tiden var bilen luftkonditionering rudimentär i bästa fall. Sedan dess har kvaliteten på bilens luftkonditionering förbättrats avsevärt.
Betydelse

Bil luftkonditioneringen är allestädes närvarande och kan hittas i de flesta säljs off-the-line bilar genom bilhandlare i västra, utvecklade världen. Bil luftkonditionering tillåter förare att driva sina fordon i varma och tempererade klimat utan att rulla ner sina fönster. På grund av den lätthet och komfort som luftkonditionering leverantörerna att förarna har luft kylsystem i bilar lämnat den aspekten av lyx att bli något av en nödvändighet.
Funktion

Bil luftkonditioneringsapparater är ansluten till bilens batteri för att driva kylsystemet och fans cirkulation. Automatisk luftkonditionering består av flera komponenter, inklusive en luft kompressor, förångare och kylvätska spole. Fläktar suger in varm, extern luft och passerar luften över kylslingor mycket som terrestrial, hem luftkonditioneringsanläggningar funktion. Den kylda luften blåses sedan in i bilens interiör med en uppsättning av fans. Bilen luftkonditioneringen kan också re-cirkulera redan kyld luft från insidan av fordonet för att spara energi.
Teorier /Spekulation

Vissa bil experter och industri insiders, liksom enskilda bilförare, teoretiserar att köra en bils luftkonditioneringssystem orsakar onödig påfrestning på bilens mekaniska systemet och minskar miles per gallon uppnås av fordonet. Således, vissa bilförare föredrar att köra sin konditionering bil luft vid ett minimum för att spara bränsle.
Förebyggande /Lösning

Bil luftkonditioneringen kan ibland fel och kan kräver felsökning. Konsultera en bilmekaniker för expertråd. I vissa fall kan föraren felsöka sin egen konditionering bil luft. Öppna din bils huva och kontrollera att ingen luftkonditionering kylmedel läcker genom att kontrollera rören som leder in i bilen ventilerna. Efter att ha kört bilens motor och sätta på luftkonditioneringen systemet, kontrollera att kylvätskan kompressorn pumpar lämpligt (det är oftast placerad på vänster sida av bilen motorn).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124394.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.