Hur att granska drivlina och CV stövlar i en Dodge Intrepid

När folk tänker på underhåll av fordon, de verkligen tycker om att rotera sina däck och oljebyte. Men det finns mindre, mindre vanliga jobb som undersöka drivlina och CV stövlar som tenderar att falla i glömska som är lika viktiga. Här är hur man utför denna kontroll på din Dodge Intrepid på bara några korta minuter. Saker du behöver Flighter Dodge Intrepid
Rag
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera drivlina och CV stövlar på din Dodge Intrepid genom glider under bilen nära ett hjul väl. Drivlinan hänvisar till hårdvaran, som förbinder styrmekanismen till hjulet. Det färdas genom ett CV boot, som omsluter en drivknut. CV boot håller drivknut smörjas så att bilen kan vända när du flyttar hjulet därefter. Dessa delar kommer lätt ses med en ficklampa under din Dodge Intrepid.
2

leta efter några torr röta, sprickbildning, delning, skivning eller annan korrosion på CV stövlar. Om någon av dessa saker inträffar, då CV-leden är vid risk för exponering. Om smuts, sand och silt kommer in, kommer du att sluta ersätta hela leden.
3

Doppa en ren bit av ditt trasa på CV boot. Om det finns en smörjning läcka, kommer det att vara uppenbart på din trasa när du tar ut den ur stöveln. Om smörjning hittas, då CV boot behöver bytas.
4

Kontrollera drivlinan hårdvaran i din Dodge Intrepid att se till att det inte är rostig eller onormalt böjda. Detta är en sällsynt företeelse på de flesta bilar om de inte har kört aggressivt eller har varit i en olycka.
5

slutföra uppgiften att undersöka drivlina och CV stövlar på din Dodge Intrepid genom att inspektera motsvarande delar runt de övriga tre hjulhusen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124353.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.