Felsökning av Styrsystem i en Nissan Altima

Nissan introducerade medelstora Altima 1993. Ursprungligen en 4-dörrars sedan, var en coupe adderas till modellen linjen under 2007. Det bästa sättet att hålla din Altima i topp körförhållanden är att se till att du hålla koll på problem när de uppstår. En av de viktigaste systemen för att felsöka är bilens styrning. Saker du behöver
Nissan polyesterstapelfibrer eller motsvarande
Visa fler instruktioner
1

Minns de grundläggande oroshärdar för styrning: däck, servostyrning vätska, anpassning och koppling. Börja med däck och vätska kolla då anpassning och slutligen koppling. Om dessa inte löser problemet, har du fortfarande alternativ.
2

Rotera och balansera dina däck varje 6.000 till 7.500 miles. Håll däcktrycket jämn och byt slitna däcken parvis. Om du upplever vibrationer och shimmying kontrollera däcktryck och skick först och sedan din hjulinställning. Du bör också kontrollera däcken och justering om du upplever svårigheter styrning eller om din bil svänger eller drivor.
3

Kontrollera vätskenivån servostyrning om du har svårt att styra eller servostyrningen klipper ut. Top planar ut med Nissan polyesterstapelfibrer eller motsvarande. Byt vätskan om den är förorenad eller du hittar luft.
4

service styrväxeln, koppling, axel och fjädring var 30.000 miles. Kontrollera att anslutningarna är smorda och de delar inte är slitna. Länkage och upphängning problem kan orsaka för mycket spela i ratten.
5

Titta på servopumpen om du fortsätter att ha svårt att styra. Drivremmen kan vara lös eller pumpen kanske inte ger tillräckligt tryck i systemet. Om pumpen checkar ut, kan problemet vara med växellådan eller racket.
6

Inspektera suspensionen och fronten om styrsystemet är inte orsaken till dina problem. Du kunde ha slitna chocker eller fjädrar, eller problem med hjullager och kulleder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124302.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.