Hur tjänst en Taklucka i en Dodge Ram

Om du väl behålla din Dodge Ram taklucka, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera din taklucka minst två gånger om året. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plastskrapa Tool Review Rustoleum
New gummitätning
Level
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Installera en ny gummitätning
1

Skruva innerklädseln bitar som håller din headliner till det inre av din Dodge Ram. Ta bort allt trim och headliner att komma till takluckan.
2

Koppla takluckan strömkälla, som är placerad på baksidan av soltak. Ta bort skruvar och bultar som fäster takluckan till din Dodge Ram och ställ dem åt sidan.
3

Be en vän att hjälpa dig att lyfta takluckan bort av och bort från din Dodge Ram för att undvika skada takluckan eller lastbilen.
4

Bogserbåt på den befintliga gummitätningen för att ta bort den från den kanal där den vilar. Använd din plast skrapa för att ta bort resterande tätningen och eventuellt lim kvar inne i kanalen. Kontrollera kanalen för rost. Om du hittar någon, måla med Rustoleum att förhindra ytterligare korrosion.
5

Installera den nya tätningen, som börjar med den yttre läppen, sedan arbetar för att den inre läppen. Kontrollera om utbuktningar och rynkor. Om du hittar någon, ta bort förseglingen på det området och installera om det tills det sitter jämnt i kanalen.
6

Sätt ditt soltak tillbaka på toppen av din lastbil och fäst den med skruvar och bultar du tog bort tidigare. Glöm inte att återansluta strömkällan så din taklucka är i full drift. Återgå headliner och inredning till sitt ursprungliga läge.
Behåll din Taklucka
7

Inspektera soltak för din Dodge Ram för att se till att den sitter jämnt på ditt fordon, snarare än att höja eller lyfta på ett hörn. Lyft indikerar förekomst av skräp på spåren, eller en skadad tätning runt takluckan.
8

Kontrollera Takluckans dräneringsrör för igensättning. Rensa rören med tryckluft och byt ut dem så att de kan fortsätta att dränera överflödigt vatten.
9

Ta bort klädseln på insidan av din Dodge Ram och låta materialet falla. Använd tryckluft för att blåsa damm och skräp från de spår som rör din taklucka. Smörj dem med 3-i-ett, eller smörjmedlet rekommenderas av din instruktionsbok.
10

Rengör Takluckans gummitätningen med en ren, fuktig, luddfri trasa. Var uppmärksam på tillståndet i denna tätning och byt om den visar tecken på stort slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124282.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.