Hur man ändrar U-fogar på en bil

Med tiden U-fogar på ett fordon slits och behöver bytas. Tecken på detta kan framstå som buller, vibrationer, eller rumblings när bilen är i rörelse och drivaxeln roterar. Försiktighet bör iakttas vid byte U-fogar eftersom det kräver att placera sig under fordonet. De flesta fordon kommer att ha sina U-fogar ersättas på samma sätt, konsultera en bilreparationer guide för särskilda fordon behov. Instruktioner
ett block

rum mot en av de bakre hjulen och sätta i friläge. Genom att placera växeln i neutralläge det blir lättare att ta bort drivaxeln och sedan ersätta U-fogar, eftersom det kommer att finnas någon spänning på drivaxeln.
2

Använd en hydraulisk domkraft för att höja den motsatta sidan av bilen som har den blockerade hjul. Få under den upplyfta sidan av bilen och lossa alla av muttrarna som håller de U-formade bultar tätt mot ändarna av U-fogar vid den andra änden av drivaxeln bort från transmissionen. Knacka försiktigt på de U-formade bultar med en gummiklubba för att lossa och möjliggöra borttagning. Använda för mycket kraft kan resultera i skada på andra delar av bilen.
3

bort de U-formade bultar och sedan ta drivaxeln och flytta den en aning mot framsidan av bilen till ut det ur oket. Dra drivaxeln bakåt mot den bakre delen av bilen efter befriat den från oket tills den främre oket lossnar av den utgående axeln i växellådan. Placera en ren trasa i hålet på den utgående axeln för att säkerställa att inga transmissionsolja läcker ut.
4

Ta drivaxeln över till en bänk och plats i ett skruvstäd för att hålla ordentligt. Gör ett synligt märke på änden av drivaxeln och oket så att den kan sättas ihop igen på samma ställe för att bevara balansen i drivaxeln.
5

Använd ett par nål-tång eller stoppbygel verktyg för att ta bort klämmorna på alla fyra locken. Sätt U-fog verktyg på en sida av oket, och tryck ett lock ur oket tills den är löst nog för att tas bort. Upprepa för den andra sidan. Flytta sedan verktyget runt på oken tills alla lock har tagits bort och det är möjligt att ta bort korset delen av den gamla U-joint.
6

Omvänd stegen för att installera den nya U- skarvar på drivaxeln och byta drivaxeln på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124200.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.