Hur man håller en Log Bilunderhåll

Ett sätt att få ut det mesta livet ur din bil är genom att ge korrekt underhåll. För att göra det enklare att hålla reda på de olika underhåll frågor ett fordon kommer att stå inför under de åren, många förare väljer att hålla en logg bil underhåll. Saker du behöver
Notebook
Pen
Visa fler instruktioner
1

Köp en bärbar dator att använda som din bil underhåll log. Få en med massor av sidor och en tålig plastkåpa. Använd avdelare för att hjälpa dig sortera och kategorisera de olika underhåll frågor du möter under året.
2

Spela bilens vitala statistik på första sidan. Detalj märke, modell, chassinummer (VIN) och din försäkring information. Har allt till hands att en mekaniker kan behöva diagnostisera och åtgärda ett problem med din bil.
3

Watch trender i din gas körsträcka. Föra noggranna register över när du fyller din tank och mängden miles du reser innan du behöver en påfyllning. I många fall, minskade gas körsträcka kan vara en bra indikation på andra framväxande underhåll frågor.
4

Håll koll på dina oljebyten. Gör anteckningar om vilken typ av olja som används i bilen, samt datum och körsträcka på din senaste oljebytet.
5

Spåra slitaget på bilens däck. Under åren kommer gummislitbanan på dina däck försämras, vilket ger bilen mycket mindre dragkraft på vägen. Regelbundet testa djupet av dina försök och registrera informationen i din logg. Håll koll på vilka typer av däck som du använder, och gör en tidsplan för att ersätta dem.
6

Ordna så att dina bromsbelägg bytas regelbundet. Varje gång du bromsar, jorda dig dynorna. Använd din logg bil underhåll för att hålla reda på när du behöver ha dina bromsar förändrats och den gamla bromsdamm rensas bort från bilens hjul.
7 gånger

schema för att ersätta din luft och bränslefilter linje. Dessa filter är billiga och lätta att byta ut, men kan ibland glida sinnet hos även den mest samvetsgranna bilist. Be din mekaniker för råd om hur ofta du bör byta bilens filter.
8

Skriv ner olycksrapporter att hålla reda på alla vrak som du kan ha. Ta anteckningar om eventuella större eller mindre reparationer din bil behov.
9

Spara kvitton för alla reparationer din bil behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124156.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.