Hur man byter bil Bälten Motor Drive

bilens motor drivremmar köra tillbehör, inklusive din servostyrning och luftkonditionering. De kör också avgiftssystemet som håller batteriet laddat. Dessa drivremmar är tillverkade av kompositmaterial. De arbetar hårt och kommer att sträcka, nöts, spricker och blir sprött med tiden. Så småningom kommer de att behöva bytas ut. Saker du behöver
brytjärnet mutterdragare
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn i bilen och öppna huven. Fäst kåpan med prop stången.
2

Hitta din bil bälten motor drive. Mest accessory drivremmar drivs av vevaxeln remskiva och sträcker sig över båda sidorna av den främre delen av motorn. Addera 3

Inspektera remmarna genom att vrida dem åt sidan och leta efter sprickor, glas eller synliga tecken på nötning. Du kanske inte kan justera sträckta bälten. Bälten som har sträckt kanske inte kan justeras. De kommer att behöva bytas ut.
4

Byt remmarna genom att lossa monterings och behålla bultar eller muttrar på tillbehör som den driver, med hjälp av antingen ett verktyg eller en hylsnyckel. Använd ett spett eller stor skruvmejsel för att bända tillbehöret mot bandet, så att bandet lossnar nog att komma bort linhjulet. Ta loss remmen från vevaxeln remskiva. Det kan vara nödvändigt att ta bort andra tillbehör bälten för att ta bort den dåliga remmen från vevaxeln remskiva, beroende på var den är belägen.
5

Montera den nya remmen genom att placera den på vevaxelns remskiva och sedan halka den över trissan för tillbehöret. Använd din spett eller skruvmejsel för att bända ut tillbehöret ur bandet att dra åt slack.
6

Justera remspänningen så att det inte är mer än 1/2 "böjning, uppåt eller nedåt. Gör inte för hårt. Installera om alla andra bälten du bort och justera dem med samma procedur.
7

Starta motorn och vrid på tillbehöret som drivs av bältet som du just ändrade. Kontrollera att bältet eller bälten som du tog bort inte glider under motorns belastning. Om det finns en halka bälte, stäng av motorn, justera om remmen och kontrollera igen.
8

Avlägsna prop vägen och stänga huven ordentligt . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124131.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.