Hur man avgör om din bil är Front-eller bakhjulsdrift

I allmänhet kommer lastbilar, skåpbilar och stora bilar med stora motorer har bakhjulsdrift. Mindre, ekonomi och kompakta bilar är oftast framhjulsdrivna. Men du behöver inte gissa vilken du har - ta reda på själv. Instruktioner
1

Förstå att framhjulsdrift innebär att kraften från motorn och transmissionen går till framhjulen, bakhjulsdriven innebär strömmen går till bakhjulen. Fyra hjul, eller all-wheel, betyder kör alla fyra hjulen drivs.
2

Öppna huven.
3

Hitta framsidan av motorn . Framsidan av motorn är alltid där remmarna är belägna.
4

se om framsidan av motorn är av fender (sidan av bilen). Om så är fallet, så har du framhjulsdrift.
5

Kontrollera om den främre delen av motorn är genom kylaren och grillen (framför bilen). Om så är fallet, så har du bakhjulsdrift.
6

Titta under bilen nära varje framhjul. Om du ser en axel med en gummistövel (kallad CV boot) på vardera änden som går in i hjulet, då du har framhjulsdrift.
7

Titta under bilen mellan bakhjulen. Om du ser ett stort, metall, pumpa-formad sak (det kallas differential) med två axlar kommer ut endera sidan, så har du bakhjulsdrift.
8

Kontrollera både under huven för position motorn och under bilen för axlarna för att vara säker, eftersom inte varje bil följer reglerna för motorns position och fram-eller bakhjulsdrift (se tips nedan för exempel på bilar med variationer på denna regel).
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124079.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.