Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur man tar bort befintliga bil Wax

Bil vax är en slags gåta. Det ser bra ut för en stund och skyddar färgen, men kan lika gärna vända ful och knaprig under vissa villkor. Medan du kan frestas att helt enkelt vaxa över befintlig vax - trots allt, kommer det nya vaxet mjuknar den gamla vax och slutligen blanda i - gör det inte. Den gamla vax är en molekylär röra, inte längre kan ge den djup glans och skydda färskt vax. Saker du behöver
högtryckstvätt Allrengöringsmedel, plast och vinyl säker
biltvätt schampo
syntetisk lera bar
Clay bar smörjmedel
Sprayflaska
Visa fler instruktioner
1

Ladda högtryckstvätten upp med en blandning av åtta delar vatten och två delar allrengöringsmedel renare, kolla renare etikett att se till att det är säkert för användning på plast, vinyl och gummi . Parkera bilen på en skuggig plats. Diskmedel kommer också att arbeta i stället för allrengöringsmedel.
2

Ställ sprutan på bredast möjliga sprutbild, stå med munstycket cirka fem meter från kroppen arbete och börja med besprutningen. Tanken här är inte att tryck-tvätta vaxet bort, det är att mätta den noggrant med rengöringsmedel för att mjuka upp den och släpper sitt grepp om färgen. Låt bilen att sitta i tio minuter, periodiskt imma kroppen att hålla renare på vaxet.
3

Byt rengöringslösning med en vanlig biltvätt schampo lösning, och blanda den i proportioner föreslås av tillverkaren. Ställ in bländaren högtryckstvätt till ett standard spridningsbild och tvätta bilen som vanligt. Notera de områden där vattnet fortfarande pärlor upp stället för att lägga ner i en plan skiva, eftersom det fortfarande finns vax där.
4

parkerar bilen i solen och låt den torka helt och sedan flytta det tillbaka till skuggan så att den kan svalna. Bryt din lera bar upp i tre eller fyra bitar så att du har reservdelar om du tappar något. Knåda en av pjäserna att mjuka och platta till den.
5

Spray en två fot kvadratisk yta på din bil med en liberal mängd lera bar smörjmedel. Håll leran i handflatan och börja arbeta den över ytan. Först kommer leran fånga på ytan, hålla sig till den gamla vax och föroreningar från underlaget. När leran börjar glida smidigt över ytan, är det rent och fritt från vax.
6

Arbeta dig runt hela bilen, koncentrera sig på de områden där du märkt vatten beading tidigare. Få bekväm, det här jobbet kan lätt sträcka i timmar när det görs på rätt sätt. Du kanske vill överväga att ta hjälp av ditt hus underhuggare -. Barnen
7

När du har grundligt lera-preskriberas bilen, gå över den med en liberal dimma av lera bar smörjmedel kontrollera för vax. Upprepa steg ett till tre för att eliminera alla spår av gamla vax, lera eller lera bar smörjmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123825.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.