Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur Ren Chrome lättmetallfälgar

Chrome, vilket ger fordonshjulen en ljus, silvrig glans, är gjord av en relativt mjuk metall som kallas krom. För att komma runt krom mjukhet, är det ofta legerat med eller elektriskt ströks på hårdare metaller för att producera delar såsom hjul. Även Chrome är slitstarkt och värmetåligt, är den sårbar för rost, det kommer också att förlora sin glans fort som det blir caked med vägsmuts. Hålla krom-lättmetallfälgar ren låter sin färg lysa igenom och skydda dem mot förtida rost. Det finns flera enkla sätt att rengöra krom. Saker du behöver
Bucket
vatten
mjuka trasor
vit vinäger
Cola
Mjuk handduk
Tandborste
Diskmedel
Chrome Cleaner Review Aluminium folie
Bakpulver
Visa fler instruktioner
1

bort rost från krom fälgar med aluminiumfolie och vinäger eller cola. För att göra detta, bollen en bit aluminiumfolie med den blanka sidan ut, torka sedan av hjulet med vit vinäger (finns på någon livsmedelsbutik) eller cola (den brusande dryck). Antingen vätskan är sur nog att hjälpa lösa upp rost byggts upp på hjulen. Bara skrubba rost med boll av aluminiumfolie i korta, cirkelrörelser, sedan tvätta bort ättika eller cola med vatten. Klappa hjulet torkar snabbt efter tvättning.
2

skrubba bort damm och lätt caked-on smuts med diskmedel och vatten. Lägg till lite diskmedel på en hink med varmt vatten och doppa en mjuk trasa i det. Skrubba hjulet med trasan tills den ser ren, tvätta sedan hjulet med ren, tvål-fritt vatten för att avlägsna någon tvål som skulle stelna till tvål avskum. Torka hjulet snabbt med en mjuk handduk för att undvika fläckar.
3

bort matt och caked på smuts med vit vinäger. Att ge vinäger mer städning makt, tillsätt lite bakpulver till det, sedan doppa en trasa i blandningen och skrubba hjulet med det. Du måste regelbundet vända trasan över, eftersom det kommer att absorbera matt och smuts snabbt och kan sluta sprida det över resten av hjulet. Tvätta och torka hjulet efter att göra detta för att ta bort all överbliven vinäger.
4

Shine hjulet med krom renare. Mest fordonsindustrin butiker ett sortiment av flytande rengöringsmedel som samtidigt ofta dyr och dålig för miljön, kommer att återställa en blank yta på din chrome ganska snabbt. För att använda dem, häll lite renare på en ren trasa och torka av hjulet med det. Använd sedan en andra trasa för att torka upp eventuellt överskott, och lysa den rengjorda hjulet.
5

Applicera ett par lager av vagnskorg vax. Första skiktet kommer att jämna ut någon gropfrätning i krom, medan den andra kan poleras med en mjuk trasa för att en ljus glans. Att tillämpa vax, bara hälla det på en trasa och gnugga ett tunt skikt på hjulet. Buff det genom att gnugga den med en ren trasa, sedan tillämpa en annan tunt lager och polera igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123796.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.