Svenska Bil >> bilentusiaster >> Monster Trucks >> Content

DIY Rock Crawler

Rock Crawlers är fordon som kan köra upp genom stenar och fjällterräng. För att driva på dessa terränger, skall fordonet förses med beadlocks på alla fyra däcken. Installationen av beadlocks på off-road däck kommer att hjälpa dig att skapa din sten sökrobot. Beadlocks är mekaniska anordningar som ansluter däckvulsten till fordonets hjul. Saker du behöver
Off-road däck
Beadlock fälg
Grinder
Plasma cutter
Måttband
Svetsning tejpa
Silikon
Paint
pensel
Momentnyckel
Bultar
Visa fler instruktioner
1

Installera beadlock genom att skära av den yttre sträng av hjulet. Använd en plasma cutter för att göra ett rakt snitt över en kant beadlock. Använd spåret i den yttre kanten för att guida dig om var och hur man skär hjulet.
2

Trimma kanterna med en slipmaskin för att se till att spåret är så rak som möjligt.

3

Placera den inre kanten på hjulet. Kontrollera att den inre kanten av beadlock är inriktad och parallellt med den inre vulsten. Du kan göra detta genom att mäta fälgens omkrets med ett måttband för att säkerställa att det är rim är positioner i mitten av hjulet.
4

Svetsa ihop hjulet och den inre kanten genom att tillämpa svetsning tack alla runt kanterna på den inre kanten där den möter hjulet. Ytterligare försegla kanterna med en film av silikon som kan appliceras över svetsning please. Detta kommer att täta eventuella läckande småhål.
5

Applicera ett lager färg till beadlock fälgen.
6

Sätt fälgen inuti däcket, med den inre beadlock hjulringen på däckets mitt. Detta kommer att kräva lite ansträngning och kraft att driva fälgen i däcket. Se till att ut kanten sträcker sig något över omkretsen av det inre hjulet fälg.
7

Fäst fälgen mot däcket genom att installera flera långa bultar och distribuera dem under hela däckets fälg. Du kan behöva borra några hål i den beadlock fälgen om det inte finns någon. Storleken av hålen kommer att bero på storleken av de använda bultarna. En en-tums diameter hål kommer att kräva en något mindre bult som kan föras in och dras åt med en momentnyckel tills de är ordentligt fastsatta. Dra åt beadlocks minst tre gånger för att säkra dem. Utför stegen ovan för varje däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/monster-trucks/92938.html

Previous:
Next:

Monster Trucks

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.