Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Lägga till mer vridmoment till en lastbil

Lägga eftermarknaden tillbehör för att lägga vridmoment till en lastbil är inte det mest rimliga alternativet till mer makt. Men efter att ha en plan i åtanke för extra vridmoment ändringar för att möta behoven hos din lastbil är det mest rimlig process. Bogsering stora vikter kräver uppförsbacke specifika förändringar som vissa lastbilar bara inte kan hantera. Oavsett behov, det finns fyra huvudsakliga områden i fordonet som kan modifieras för att åstadkomma en högre kvalitet av vridmoment. Var medveten om att bara om någon option kommer bli dyrt i början men kommer att betala sig vid makten. Instruktioner
1

Förnya truckens avgassystemet. Ett flödande avgassystemet kan öka hästkrafter och förändringar vridmomentkurvan av motorn. Konsultera instruktionsboken för lastbilen att byta avgassystem. Kom ihåg att vridmomentet är relaterad till den totala dragkraft. Medan ersätta en hela avgassystemet kan vara dyr, lönar det sig när mer dragkraft uppnås genom vridmomentet förbättring.
2

Ändra systemet motorns dator. De datorkomponenter ha en effekt på uppförsbacke bogsering. Helt enkelt byta systemets datachip för att omedelbart lägga hästkrafter kommer oftast inte når behoven hos hög höjd bogsering. Men det kommer en installation av ett program som är särskilt utformade för uppförsbacke eller ansträngande bogsering hjälpa motorn presterar bättre när bogsering av tunga laster.
3

Ändra truckens insugssystemet. Friflytande inloppsrör och rena luftfilter finns tillgängliga på marknaden för installation. Dessa system kan vara mycket dyr, men fördelen demonstreras under hög höjd bogsering.
4 motor

Conduct modifieringar. Överväg att ersätta motorns kamaxel med en högpresterande kamaxel som tillgodoser behov som ökat vridmoment och hästkrafter. Byta en hel motor är ett komplext och dyrt företag, eftersom mycket av motorn måste demonteras under installationen. Men detta är förmodligen det bästa alternativet när man försöker lägga mer vridmoment till din lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92703.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.