Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Racing Ljuddämpare Tips

Även om de flesta racing applikationer inte kräver användning av halsdukar att tysta avgasljudet från högpresterande bilar, vissa spår ras och tävlingar kräver halsdukar grund av lokala buller oro och föreskrifter för en viss fordonsklass. Även om alla halsdukar orsaka viss begränsning av avgaser och påverka hästkrafter och vridmoment, finns det några grundläggande tips för att komma ihåg som kommer hjälpa till att avgöra vilka ljuddämparen är rätt för en viss tillämpning. Ljuddämpare typer

Dissipativa halsdukar använder perforerade rör eller kammare som har ljudabsorberande material packade runt dem. Detta material absorberar ljudenergin av avgaser och avleder den som utstrålade värme.

Reaktiva halsdukar använda speciella designen former och flera kammare för att rikta och eller reflekterar ljudvågor inuti ljuddämparen tillbaka mot sin källa, vilket får dem att avbryta sig ut.

Kombination halsdukar använda en kombination av reaktiv design med avledande egenskaper för att minska bullernivåerna. Alla tre typerna kan effektivt minska buller och tillåta ett fritt flöde av avgaser är rätt projekterade och matchas med motorn.
Ljuddämpare storlek

Större halsdukar har större ljud minskning kapacitet. Större halsdukar kan hålla mer ljudabsorberande material och har mer yta över vilken omdirigera ljudenergi, ger dem möjlighet att absorbera och utstråla mer av denna energi.
Material
< p> Ljuddämpare tillverkade av vanligt stål eller komposit metall är benägna att rost och utmattning och slits ut relativt snabbt i högpresterande applikationer. Ljuddämpare tillverkade av rostfritt stål motstår rost och korrosion och är mycket tålig och har mycket större livslängd än lagermaterialen. Rostfritt stål bibehåller också ett mer tilltalande utseende över livet i ljuddämparen.
Noise vs Performance

Mer buller inte lika bättre prestanda. Brusreducering är en funktion av konstruktion och material, medan prestanda är en funktion av flödesegenskaper. Bättre konstruktion och material kommer att minska buller, medan färre restriktioner på grund av effektiva konstruktioner kommer att förbättra prestandan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92666.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.