Specifikationerna för en 7M-GTE motor

Den 7M-GTE turboladdade motorn introducerades i mitten av 1986 i två Toyota bilar, Supra MKlll - 1986-1992 - och Soarer - 1986 till 1991. Det är fortfarande en populär motor, ofta importerade från Japan, som används för högpresterande ombyggnader. Den består av en turbin och en kompressor på en delad axel som omvandlar kinetisk energi från motorns hastighet och energi från avgaserna in i rotationsenergi rörelseenergi som driver kompressorn. Allmänna specifikationer

7M-GTE var Toyotas topp-presterande motorn tills den ersattes av 2JZ-GTE. Den 7M-GTE är en CT-26 intercooler, 24 ventiler turbomotor. Den har två kamaxlar med kamaxel liv 7.44mm. Intaget ventiltiderna har en 6-graders öppning och 6-graders stängning. Avgassystemet längd är 201. Den avgasventiler är 53 grader öppning och 3 grader stängning. Borrning och slaglängd är 83 inches och 91 inches. Kompressionsförhållande är 8.4:1.
Prestanda

maxeffekt 7M-GTE är 232 hk vid 5600 rpm med ett maximalt vridmoment på 240 foot-pounds vid 4.000 rpm för de flesta av de 5 psi versioner. Röd linje för 7M-GTE är 6.500 rpm.
Hur det fungerar och tips

turbo kompressor suger in luft och pumpar in den i insugningsröret . Detta ökade tryck resulterar i en större massa av luft som kommer in i cylindrarna på vardera av intag stroke. Syftet med turboladdare är att förbättra motorns volymetriska verkningsgrad, kraftigt förbättra prestandan.

7M-GTE är benägen att blåsta topplockspackningar grund av felaktig vridmoment specifikationerna från fabriken. Medan Toyota aldrig formellt erkände denna motor fel - det fanns ingen påminner utfärdas - det är lätt korrigeras genom att ta bort ventilkåpan och efterdras huvudet bultar till 75-lbs Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99988.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.