Hur man identifierar CCS Ford 460 Heads

Ford 460 kubiktum big block, en medlem av Fords 385 motorfamilj, är mest känd som en polis jaktplan och Lincoln motor. Den 460 kubiktum har en 29-åriga historia, med början år 1968 och varade till 1997, då de sista 460 rullade av Lima, Ohio monteringsfabrik. Detta tillsammans med Lima, Ohio ger också 385-serien sitt "Lima Engine" smeknamn. Gjutning koder som används på 460 topplock följer Fords standard mönster som används på alla motorer, men gör Ford gjutning koderna inte identifiera cylindervolym. Instruktioner
1

Öppna huven och visa topplocket från passagerarsidan av bilen. Enligt American Automobile Casting Numbers Club, är gjutning koden centralt beläget på utsidan av huvudet, på avsatsen nedanför där ventilkåpan fästen till huvudet. Gjutning koden består av en fyra-läge prefix, följt av en upp till tre positioner suffix, "D3VE-A2A," till exempel.
2

Avkoda Ford gjutning prefix. Enligt Mustang Tek, prefixet för gjutning koden "D3VE-A2A," avkodar som en motor komponent som används på en 1973 Lincoln. Den första positionen identifierar årtiondet, "D" för 1970-talet, "C" för 1960-talet, "E" för 1980-talet, etc. Följande positionen betecknar decenniet året. "V" är den Ford koden för Lincoln och "E" är den allmänna koden för en motor komponent.
3

Identifiera suffixet gjutning koden. Suffixet delen av gjutning koden är en teknisk beteckning från en till tre positioner långt, vanligtvis identifiera en teknisk modifiering eller speciell egenskap. Exemplet "A" normalt utgör den första utformningen förändring av delen, medan "M" skulle vara den trettonde. Tolka inte lätt att åstadkomma, eftersom dessa koder är avsedda för tekniska avdelningen bara använda. En lista på 460 koder
4

Cross-referens gjutning koden. Kelly Hotrod cylinderlock gjutning datasidan finns en lista över vanliga Ford 460 gjutning koder, som inkluderar följande: C8VE-E, C9VE-A, D0VE-C, D2VE-AA, D3VE-A2A och AA, C8SZ-B, D4VE, D0OE-R, D20E-AB, D3VE och D4VE.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99957.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.