Information om Morgan Cars

Den brittiska biltillverkaren Morgan har varit i bilindustrin i mer än ett sekel och är mest känd för sina berömda trehjuliga fordon. Till skillnad från många andra brittiska tillverkare, har företaget varit oberoende under hela sin existens och fortfarande producerar sina bilar vid fabriken i Malvern Link, England. Endast omkring 500 Morgans rulla ut ur fabriken varje år, producerat dem alla för hand av skickliga ingenjörer. Början

Företaget har anor från 1906, då unge ingenjören Henry Morgan öppnade ett garage och verk motor i Malvern Link, där han reparerade bilar och körde en liten buss till närliggande städer. År 1909 byggde han sin första bil, en liten tre-eller fyrhjuligt fordon han namngav Morgan Runabout. Trots att han byggde bilen för eget personligt bruk, visade den sig vara början på ett framgångsrikt företag.
Historiska modeller

trehjuliga Runabout var ursprungligen en ensitsiga fordon, men Morgan insåg snart att en tvåsitsig skulle ha större kommersiell potential. Den första av dessa var på de brittiska vägarna i 1912. År 1915 producerade han en fyrsitsig version som kallas Family Runabout, som sålde bra i mer än ett decennium. Tekniska innovationer producerade en treväxlad modell 1931, och fyra år senare Morgan utfärdat en ny modell som drivs av en Ford motor som var i produktion under nästan 20 år.
Racing

Från bolagets tidigaste år, har Morgan bilar varit inblandade i tävlingsbruk. Bolagets bilar vunnit lopp och slog hastighetsrekord i hela England och kontinenten under 1910-talet och 1920-talet. Denna racing tradition fortsätter idag. Som av 2010, Morgans race i Europeiska FIA GT3 Championship. I Storbritannien kan Morgan ägare också köra sina bilar mot varandra i Morgan Challenge Series.
Aktuella modeller

Som av 2010, erbjöd Morgan åtta modeller, inklusive Super Sport Junior trampbil för barn. Toppmodeller är Aero Super Sports, som har en aluminium och aska lövträ kropp konstrueras och tillverkas med mycket hög standard. Varje bil kan produceras till köparens specifikationer, med många tillval inklusive variationer i klädsel, instrumentpanel färg och material och annan utrustning såsom ljud och belysning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99952.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.