1991 Toyota Celica Specifikationer

Den 1991 Toyota Celica inte har några större omdesign från tidigare år. Det erbjuds i sex olika utföranden stilar och presenterade imponerande bränsleekonomi för en medelstor bil. Den 1991 Celica detaljhandeln börjar på $ 13.468 för basmodellen upp till $ 21.508 för All-Trac Turbo-modellen. Motor och växellåda

ST Sport Coupe var basmodellen för 1991 Celica och innehöll en 1,3-liters fyrcylindrig motor som kan producera 103 hästkrafter med 104 mul-pounds av vridmoment. Bränslet verkningsgrad för denna motor var 25 miles per gallon staden och 33 miles per gallon motorvägen. Nästa motorn var upp 2,2-liters fyrcylindrig motor som erbjöds på fyra andra modeller. Denna motor har en effekt på 130 hästkrafter med 144 mul-pounds av vridmoment. Den bränsleeffektivitet för denna motor bedömdes vid 23 mpg city och 30 mpg highway. Den All-Trac Turbo kom med en 2,0-liters fyrcylindrig motor som bedömdes vid 200 hästkrafter med 142 mul-pounds av vridmoment, och bedömdes vid 19 mpg city och 24 mpg highway för bränsleeffektivitet.

Alla modeller men All-Trac Turbo kom standard med en fyra-växlad automatlåda med överväxel. Turbo kom standard med en femväxlad manuell växellåda med överväxel.
Trim Styles

Sex trim stilar fanns tillgängliga under 1991. ST Sport Coupe och GT Sport Coupe, GT Liftback och GT-S Liftback, GT cabriolet, och All-Trac Turbo. Alla modeller hade två dörrar och kunde sittplats upp till fyra vuxna. Inte många standardfunktioner erbjöds på 1991 Toyota Celica. Den enda modell för att erbjuda standardiserade elektriska fönster och dörrar var All-Trac Turbo. GT-S Liftback och All-Trac Turbo var också de enda modeller för att erbjuda en vanlig kassettbandspelare.
Säkerhetsfunktioner och betyg

Driver- sidokrockkuddar erbjöds som standardutrustning på alla sex trim stilar för 1991 Toyota Celica. Passenger-sidokrockkuddar inte var tillgängliga under detta modellår. Dessutom var låsningsfria bromsar, drivkraft och stabilitet kontroll inte finns som alternativ för någon av dessa trim stilar.

National Highway Traffic och Safety Administration tilldelades 1991 Celica med en tre-stjärnor för förarens -side front-effekt kraschar. Fordonet fick fyra stjärnor för passagerar-side front-effekt kraschar under dessa tester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99664.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.