2011 Mini Cooper S Prestandaspecifikationer

Den helt nya Mini infördes 2001 har varit en global framgång för sin tyska ägare, BMW eller bayerska Motor Works. Den ersatte den gamla Mini som producerades 1959-2000 av British Motor Corporation (BMC). Hantera att framgångsrikt blanda modern och retro, blev den nya Mini ett mode uttalande som har dominerat den super-mini bilmarknaden för nästan ett decennium. Att stanna på toppen av sitt spel, har 2011 Mini förfinats ytterligare - särskilt den top-of-the-range Mini Cooper S. Performance

Cooper S erbjuder körning fans verkliga zest . Den har en ny 1,6-liters motor, med en twin-scroll turbo och direktinsprutning som ger 181 hästkrafter - vilket är nio hästkrafter mer än förra Cooper S motor. Denna "pocket rocket" genererar också 177 foot-pounds av vridmoment, från 1600 rpm (varv per minut) hela vägen upp till 5000 rpm. Den manuella versionen av Cooper S kan göra 0-60 miles-per-timme streck på 6,6 sekunder. Det kan göra att kvartal mil i 14,5 sekunder och har en toppfart på 139 miles per timme. Den automatiska ser 0-60 gå upp till 6,8 sekunder, och det kvartal mil tid ökar till 14,9 sekunder

sätta så mycket makt ner på vägen kan resultera i vridmoment stut -. Där makten går igenom framhjulen kan orsaka ratten att våndas. Men, preliminära bedömningar tyder på att denna fråga inte är närvarande i den senaste Cooper S. Stora främre bromsarna bistå i att stoppa, och att hålla motorn på koka hela tiden, är en Getrag 6-växlad manuell växellåda finns. För dem som föredrar en automatisk, välja den sexväxlade automatlåda som har växelpaddlar monterade på ratten.
Handling

Kritiker har alltid älskat Mini hantering, ofta jämföra det med hur en motoriserad kart känns när den drivs runt en racerbana. Mini Cooper S är den perfekta utförandet av denna filosofi, och är en bil som låter dig veta vad chassit gör hela tiden. Ratten är full av känsla, och kommunicerar tydligt var gränserna för den framhjulsdrivna-driven bil är.
Interiör /exteriör
Människor

antingen älska eller hata bilens funky exteriör och over-the-top interiören. En stor rund hastighetsmätare dominerar centrum av instrumentpanelen, medan de vippströmställare ser kitsch men cool. Det finns en mer subtil strategi för 2011-modellen interiör, tack vare användningen av glansiga back reglage och krom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99360.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.