Vad är en Targa Top?

Targa top fordon blev populär under 1970-talet. Säkrare än en cabriolet, förutsatt att det fria känslan av en cabriolet med säkerhet en hardtop. Porsche varumärkesskyddade småningom termen, och Porsche 911 Targa är en av de mest populära targa fordonet. Definition av en Targa Top

targa top fordon eller targa, vilket är vad de normalt kallas, är ett semi-cabriolet. Den har ett avtagbart tak avsnitt och en full störtbåge monteras bakom framstolarna. I en targa fordon, är bakrutan antingen fast eller avtagbar. Targa toppar skiljer sig från T-Toppar i att en T-Top har en solid stång som löper mellan den övre delen av vindrutan till bakrutan eller störtbåge. Denna bar är inte avtagbar.
Anledning till Targa Toppar

Targa toppar blev populär på 1970-talet men infördes först på 60-talet. Department of Transportation (DOT) försökte förbjuda suffletter grund dödsfall när fordonen välte i olyckor. För att komma runt förbudet, började tillverkarna installerar targa toppar eller t-barer.
First Targa Toppar

första targa top var på 1961 Triumph TR4, men det kallades en Surrey topp. Den 1966 Porsche 911 Targa var den första användningen av termen "targa" i ett serietillverkat fordon. Eftersom Porsche gjorde Targa en populär stil, registrerat det varumärket för Targa namn. Detta tvingade andra tillverkare för att avgöra om andra namn för sina flyttbara bästa bilar.
Tillgängliga fordon i Targa Toppar

Under åren de flesta tillverkare har gjort en targa top fordonet. Medan Porsche är det mest kända, Ferrari, Bentley, Ford, Chevy och Dodge har också gjort targa top fordon. De flesta high-end sportbilar har erbjudits som en targa någon gång i sin produktionscykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99203.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.