Subaru WRX Specifikationer och Hästkrafter

Japan-baserade Subaru tillverkar wrx versionen av sin Impreza sedan, en produktlinje den först såldes i Nordamerika under 2001. Den WRX avviker från Impreza med införandet av en mer kraftfull motor för att tävla mot liknande sportiga modeller från Honda och Mitsubishi, t.ex. Civic SI och Lancer Ralliart, respektive. För 2010 till 2011 model-år, kan presumtiva köpare köpa en WRX i två modeller: en fyra-dörrars sedan eller en fyra-dörrars herrgårdsvagn. Drivlina

Subaru WRX har en 2,50-liters slagvolym, dubbla överliggande kamaxlar, fyra-cylindrig turboladdad motor. En multi-port, elektronisk bränsleinsprutning pumpar bränsle genom fyra ventiler per cylinder för totalt 16 ventiler. Liksom alla Subaru-modeller, presenterar WRX all-wheel drive, och Subaru endast erbjöd WRX i en fem-växlad manuell växellåda.
Prestanda

Enligt Bil och Driver Magazine, Subarus turboladdade, fyrcylindriga motorn vevar ut 265 hästkrafter vid 6000 varv per minut (rpm) med ett vridmoment på 244 ft-lbs vid 4.000 rpm och ett kompressionsförhållande på 8.4:1. Denna utgång möjliggör förare att accelerera från 0 till 60 miles per timme på 4,7 sekunder och korsa 1/4-mile i 13.5 sekunder med en hastighet på 102 mph. Den WRX kan nå en topphastighet på 142 MPH, vid vilken punkt en hastighetsspärr guvernören sparkar i att hämma ytterligare acceleration. En WRX rymmer 16,9 liter och priser ett Naturvårdsverket-uppskattade mpg i staden och 25 mpg på landsväg. Beroende på körförhållandena kan WRX uppnå maximal marschfart utbud av 422,5 miles.
Mått

Subaru utformat sin WRX med en 103,3-tums hjulbas, en total bredd på 70,7 inches och en höjd av 58,1 inches. Längden variesby modellen, med sedan stretching till 180,3 inches och kombi sträcker till 173,8 inches. Båda bilarna har en beräknad tjänstevikt på 3200 kg. Inuti sedan, en förare och framsätespassagerare har en fri höjd av 40,3 inches och benutrymme på 43,5 inches. Den tre-passagerare baksäte ger 37,6 inches av utrymme och 33,5 inches av benutrymme.
Säkerhetsfunktioner

Subaru använder ett automatiskt bromssystem (ABS) i WRX med skivbromsar på alla fyra hjulen. En elektronisk traction control och bromsning distributionssystem skiftar makten från halka hjul. Standard säkerhetsfunktioner inkluderar förare och passagerare krockkuddar och sidokrockkuddar gardin som utlöses vid nedslaget kring både de främre och bakre passagerarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99195.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.