Hur man avkoda en 1972 Chevelle VIN-nummer

The Vehicle Identification Number, mer känd som VIN, är en alfanumerisk 17-siffriga koden tilldelas när en bil är tillverkad. Varje siffra har sin egen betydande innebörd, och i kombination med de andra används för att spåra, identifiera och registrera fordon. Dessa siffror redovisas när olyckor inträffar och /eller body shop arbetet utförs. Presumtiva köpare kan använda VIN-nummer för att spåra historien av bilen med ett fordon historia rapport. Före 1981, använde varje tillverkare sina egna format för att skapa en VIN, men det är möjligt att avkoda en 1972 Chevelle nummer. Instruktioner
1

titt på den första och andra siffran i VIN. Den första siffran (1) anger en Chevrolet, och den andra siffran (C) indikerar Chevelle.
2

Lokalisera de tredje och fjärde siffran. Dessa kommer att indikera kroppen stil och modell. Nummer 36 i detta läge skulle indikera en fyrdörrars, tvåsitsig Kombi, 37 är en två-dörrars sport coupe, 39 är en fyrdörrars sportsedan, 46 är en fyrdörrars, tre-sits Kombi, 67 är en två-dörrars cabriolet, Hitta 69 är en fyra-dörrars sedan och 80 är en två-dörrars sedan pickup
3

det femte tecknet, som kommer att tala om motorns storlek och typ. . Bokstaven D i detta läge visar 250cid L-6 1-fat, F indikerar 307cid V8 2-bbl, H anger 350cid V8 2bbl, J indikerar 350cid V8 4-bbl, U anger 402cid V8 fat och W indikerar 454cid V8 4-bbl .
4

Titta på den sjätte siffran. Detta kommer att bli en 2 visar att bilen tillverkades 1972.
5

Hitta det sjunde tecknet på VIN. Denna karaktär identifierar slutmonteringsfabriken. Arlington, Texas, representeras som en R i detta läge, Baltimore, Maryland, är en B, Kansas City, Missouri, är en K, Van Nuys, Kalifornien, är ett L och Oshawa, Ontario, Kanada, är ett nummer 1.
6

titt på nästa sex siffror, som representerar den sekventiella tillverkningsnummer. Dessa sex sista siffrorna representerar löpnummer bilen tillverkades i ett visst monteringsfabrik. Varje planta började antalet med 500001 och fortsatte i kronologisk ordning oavsett den specifika serien eller modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99143.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.