Hur man byter en Clutch Dirt Bike

Byta koppling på en dirt bike kan tyckas vara ett tekniskt mödosam process, men det är en relativt smärtfri och snabb procedur. Det kopplingssystem i en smuts cykel är liknande den i en bil. Det tillåter cykeln att vara stationär, samtidigt som man fortsätter att hålla motorn igång. Genom slitage, däremot, kommer kopplingsskivorna som gör att du kan växla så småningom behöva bytas ut. Saker du behöver
Hylsnyckel
Oljetråg
1 till 2 liter olja
Visa fler instruktioner
1

Blötlägg fibrerna och stålplattor från Den nya kopplingen kit i samma märke och vikt av olja som normalt används i din cykel. Fyll din hink med tillräckligt med olja för att dränka varje enskild platta. och tillåta dem att dra i 24 timmar. Efter blötläggning, ta bort dem och lägg dem på en trasa.
2

Tappa av oljan från cykeln innan du byter ut din koppling. Varje cykel är något annorlunda, men proceduren är densamma. Kör motorn i fem minuter att cykla oljan genom din cykel. Placera en medelstora hink under skruven för drain-pan. De flesta cyklar använder en 12 till 14 mm mutter, men cykelns bruksanvisning. Ta bort muttern och tappa ur oljan.
3

bort skyddsplatta från din cykel. Varje cykel är något annorlunda, men den skyddande plattan är oftast på höger sida av cykeln och kommer att ha logotyp på den. Varje lock har sex till åtta skruvarna som håller det.
4

bort tryckplattan sitter under skyddsplatta, med hjälp av en hylsnyckel. Tryckplattan är fäst med en serie av bultar. De flesta cyklar använder 10 mm bultar, men du kommer ibland att hitta en cykel med en 8 mm bult. Ta bort skruvarna i en korsvis, alltid i följd avlägsna varje parallell från den föregående. När du tar bort varje skruv, kommer du att märka att de är täckta med dragfjädrar. Ta bort fjädrarna från varje bult och kasta fjädrarna.
5

Identifiera mittnavet under tryckplattan. Du kommer att märka ringarna kring centrala navet. Dessa band består av alternerande ringar kallas fibrer och stålplattor. Avlägsna fibrerna och stålplattor. I vissa cyklar de kommer att komma ut som en enda enhet. Men de flesta kräver att du personligen ta bort var och en. Kasta ringarna.
6

Place de nya fjädrarna från en kopplingssats på bultarna som du tog bort från tryckplattan. Byt tryckplatta, och se till att sätta in skruvarna i samma kors och tvärs i förhållande till borttagningen. Sätt tillbaka skyddet locket med manuellt borttagna skruvarna. Åter fästa dräneringsröret skruven och fyll cykelns motorolja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100105.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.