Hur man tar över bil betalningar Använda ett juridiskt dokument

Om du funderar på att köpa en bil och vet någon som inte kan göra sina betalningar eller inte vill, kan du ta över hennes bil betalningar. Innan ta ansvar för någons bil betalningar, bör du ha ett juridiskt dokument som utarbetats. Detta är en bra idé att skydda dig i händelse av att du betalar av bilen och sedan den andra personen tar den tillbaka när den är betald. Det är en bra idé att använda ett juridiskt dokument att ta över bil betalningar - även om du känner personen väl. Saker du behöver
Printer Review ordbehandlingsprogram
Visa fler instruktioner
1

kontakta långivaren av bilen betalningar som du vill ta över. Fråga om långivaren skulle låta dig ta över bilen betalningar. Om så är fallet, måste du göra en kreditkontroll och underteckna de juridiska lånehandlingar förändras över utbetalningarna till ditt namn.
2

Använd ett ordbehandlingsprogram, t.ex. Microsoft Word eller OpenOffice, för att skapa egna kontrakt för att ta över bil betalningar om långivaren inte kommer att göra det åt dig. Titeln på avtalet kan vara "Övertagande av bil betalningar" eller något liknande. Var noga med att sätta detta på toppen av det avtal som du skapar. Addera 3

Lista detaljerna, eller lämna ett utrymme för detaljer, av den person som för närvarande har bilen betalningar och den person som vill ta över kontrakten. Du kan hänvisa till dem som "säljare" och "köpare." Inkludera namn och adress för varje parti.
4

Inkludera information om bilen, såsom märke, modell och VIN-nummer. Även detaljer som den aktuella långivaren är, hur den person som tar över betalningarna kommer att göra betalningar, hur mycket betalningarna är, hur titeln kommer att levereras när bilen lönat sig och vad som händer om den nya personen uteblivna betalningar. Även innehålla information om försäkringar, eftersom bilen kommer att kvarstå i den ursprungliga säljarens namn tills lönat sig, kommer säljaren ha försäkringen. Vanligtvis kommer säljaren inkluderar detta belopp till den månatliga betalningen.
5

Ta två kopior av avtalet till en notarius publicus. Har både säljaren och köparen underteckna kontraktet framför notarien. Notarien kommer att bevittna undertecknandet och certifiera kontraktet. Vardera parten skall behålla en kopia av avtalet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79623.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.