Svenska Bil >> Att sälja en bil >> Trade Ins >> Content

Hur Bilhandlare Bestäm Handel i värde?

Om du handlar i ett fordon för att hyra eller köpa en annan, en del av upplevelsen på generalagenten kan innebära förhandla om värdet av fordonet du kapitulera. Även handeln i värderingen praxis kan variera från återförsäljare till återförsäljare, de flesta har ett eget system för att bestämma hur mycket de kommer att betala för din bil. Fordonets ålder och körsträcka

Hur gammal bilen är och hur många miles du har på det kommer att hjälpa återförsäljare att bestämma värdet. I allmänhet, bilar förlorar värde när de blir äldre. På samma sätt har mer körsträcka en bil desto mindre kommer det att vara värt. Återförsäljare tar hänsyn till ålder och mätarställningen eftersom det också kan påverka alla tillverkarens garanti.
Kosmetiska och mekaniska Överväganden

Före tilldela din bil ett värde, ett återförsäljaravtal kommer sannolikt grundligt inspektera dess interiör och exteriör. På utsidan, kommer de att leta efter repor och bucklor, undersöka huvudet och bakljus och villkoret för ditt glas och speglar. På insidan, de flesta handlare fokuserar på elektroniska komponenter, klädsel och matta skick.

Den viktigaste komponenten i ditt fordon, mekaniska delar, noggrant kommer att testas. Återförsäljaravtalet kommer troligen att ha en checklista för att hjälpa rang och utvärdera din bil.
Demand

lokal efterfrågan på bilens märke och modell kommer att påverka dess värde. Om din bil är mycket eftertraktade, kan en återförsäljare ta hänsyn till. Om din bil är lätt tillgänglig, har dealern liknande modeller i lager eller inte är i hög efterfrågan, dess andrahandsvärde kan sänkas.
Bokförda värden

professionella återförsäljare har tillgång till grossist bokfört värde och Manheim Market Report för att avgöra hur mycket din bil är värd på auktion. Värdet på din bil kommer att bestämmas av vad liknande fordon finns för närvarande tillgängliga för i grossistledet kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/trade-ins/150862.html

Previous:
Next:

Trade Ins

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.