Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att bogsera en bakhjulsdriven Ford Ranger

Bogsering en Ford Ranger säkert är inte så enkelt som att fästa ett rep eller en kedja från dragfordonet till Ranger och dra. Bogsering nyare bak-hjulsdrivna fordon med bakhjulen på trottoaren snabbt kan skada drivlinan komponenter som är beroende av motoreffekten att cirkulera lämpliga smörjmedel genom system.To bogsera din Ford Ranger riktigt, dra drivaxeln för att undvika motor och transmission slitage, sedan bifoga en dragkrok. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
märkpenna
Plug
Dragkrok kit
Magnetiska bogsera lampor
bogsera fordon med mottagare hitch och elektriska plug
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från terminalen. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar.
2

Markera drivaxeln och bakaxel fläns med svart märkpenna så att du ska kunna installera drivaxeln i rätt riktning. Lossa och ta bort skruvarna som håller fast drivaxeln till flänsen. Addera 3

Dra drivaxeln mot fordonets bakre del för att ta bort den från transmissionen och säkra den i botten av lastbilen för transportera. Anslut öppningen på baksidan av transmission där drivaxeln kom ut för att förhindra läckage.
4

Unbolt två fabrik dragkrokar från under framsidan av Ford Ranger. Bolt dragkroken mottagarna i deras ställe, säkra dem till tvärbalken på fordonets ram med den medföljande hårdvaran. Sänk fordonet.
5

Skjut konsolerna till mottagarna och säkra dem med dragkrok stift och clips. Sänk korset bar över de upprättstående stiften på konsolerna och fäst dem med riggbultens.
6

Fäst ändarna av den V-formade dragstången till konsolerna med dragkrok stift och clips säkerhet. Skjut den andra änden av dragstången i mottagaren skumt på dragfordonet och fäst den med ett skumt stift och gem. Placera magnetiska bogsera lampor på baksidan av Ranger och anslut dem till dragfordonet elektriska kontakten.
7

Bogsera Ranger till den nya platsen. Säkerhetskopiera dragfordonet med fäst dragkroken rekommenderas inte. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147142.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.