Hur man använder A /C Mätare

Att arbeta på bilar kräver en hel del kunskap och expertis när det gäller att bibehålla vissa delar av din bil. Om du har A /C problem i din bil, måste du använda en A /C mätare för att ta reda på om det finns för mycket eller för lite tryck som löper genom din A /C-systemet. Detta är ett underhåll process som normalt utförs av en mekaniker, men om du har en uppsättning av A /C mätare eller vet någon som gör, kan du använda en A /C mätare ordentligt i några enkla steg. Saker du behöver
Standard A /C mätare
Termometer
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och använd din instruktionsbok för att lokalisera lågtryck tjänsten port, högtrycks-tjänsten port och köldmedieflaskan. De flesta A /C mätare har en blå, en röd och en gul slang. Du kommer att ansluta dessa tre slangar till de tre områden som anges ovan.
2

Anslut den blå slangen till lågtryck port och lågt tryckmätare. Den blå slangen har två sidor. En sida har en kontakt som passar med den låga-manometer och de andra passar med lågt tryck port. Anslut båda ändarna till sina respektive platser genom att dra dem på både lågtryck port och lågt tryckmätare.
3

Anslut den röda slangen till högt tryck port och hög- manometer. Den röda slangen ska ha samma utformning som den blå slangen. Anslut rätt ände till högt tryck port och högt tryck mätare genom att dra dem på plats.
4

Anslut den gula slangen till köldmedieflaskan och mätaren systemet. För att ansluta den gula slangen korrekt, anslut mätaren slut på system med spårvidden. Hög-och lågtryck mätare bör ha en mitten-kontakt som går till båda mätarna. Denna kontakt är avsedd för den gula slangen. Dra slangen till mätaren och sedan dra åt den andra änden till köldmedieflaskan.
5

Kontrollera din statiskt tryck. Med bilen avstängd bör du märka en läsning på din mätare. Detta är känt som det statiska trycket. Det statiska trycket av dina låga och höga mätare ska sitta på ungefär samma nivå på båda mätarna. Båda mätare mäta vakuum och tryck med en enhet som betecknas PSI, eller pund per kvadrattum. Det statiska trycket kommer att förändras på grund av temperatur och i avsnittet Resurser finns en länk till ett statiskt tryck temperatur diagram. Använd en termometer för att kontrollera temperaturen utanför och sedan använda diagrammet för att ta reda på vad den rätta statiska trycket är för den temperaturen.
6

Kontrollera din lågt tryck läsning. Förvandla din A /C-systemet och du kommer att märka att mätarna bör ändra omedelbart. Din lågt tryckmätare borde sitta någonstans runt 30 PSI. Denna avläsning kan variera något på grund av den aktuella temperaturen, men 30 PSI anses vara den standard lågtrycks-behandlingen, eftersom vid detta tryck är översätter till den förångningstemperatur vid fryspunkten för vatten. Använda markeringarna på lågt tryckmätare, få en behandling för din lågtryck.
7

Kontrollera din högt tryck läsning. Förvandla din A /C-systemet på. Din högtryck läsning bör sitta ungefär 2.2 2.5 gånger högre än den statiska läsning. Så, med hjälp av diagrammet i avsnittet Resurser, om den föreslagna statiska trycket för en 70 graders dag är cirka 69 PSI, bör din höga mätare läsa mellan 151,8-172,5 PSI. Beror på vädret läsningen kan variera något, men den 2.2 till 2.5 regeln generellt ger exakta resultat under normala väderförhållanden.
8

Kontrollera om en dålig kompressor. Om du upplever avläsningar som inte matchar de föreslagna standarden avläsningar, behöver du nu använda A /C mätare för att räkna ut problemet. Om din A /C-systemet är på och din mätare läser samma på både låga och höga tryck sidor du kan ha en dålig kompressor. Använd bruksanvisningen för din bil för att lokalisera kompressorn och sedan kontrollera att den är igång. Om kompressorn är igång och dina mätare båda läser samma, du troligtvis behöver en ny kompressor.
9

Kontrollera om en igensatt öppningsröret. Förvandla din A /C på och sedan kolla dina låga och höga tryck avläsningar. Om avläsningarna är låga och sedan långsamt stiga, har du en igensatt kompressor. Ett igensatt öppning svälter kompressorn på olja. För att fixa ett igensatt munstycke, behöver du bara spola A /C-system eller ersätta öppningsröret. Du bör ha en professionell mekaniker ersätta din öppningsröret eller slutföra en A /C-systemet flush om dina värden är låga och sedan långsamt stiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133683.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.